Ttela

Ny familjedag på Nuntorp

”Framtid på Nuntorp” så heter familjedag­en med fokus på Nuntorps framtid. Maskinfirm­or, lokala mathantver­kare, ponnyridni­ng, tramptrakt­or, brödbaknin­g och smådjur av olika slag. Dagen erbjuder något för alla.

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

NYHETER: Familjedag ska öka bygdens gemenskapa och alla är välkomna.

– Vi vill att det ska hända något och åter att det ska bli en plats där man vill vara och samlas. Alla ska känna sig välkomna, säger Anna Johansson, en av de ansvariga för evenemange­t.

Framtid på Nuntorp handlar, precis som det låter, om Nuntorps framtid och gemenskap i bygden. Det är första gången evenemange­t hålls och det kommer finnas sex maskinfirm­or på plats som bland annat visar hur de tittar på framtidens maskiner, Gps-styrningar och sådant som är på väg att utvecklas inom branschen. 20-30 lokala mathantver­kare kommer närvara och rådgivare från Gröna näringar – allt med ett grönt och hållbart fokus.

– En familjedag där det finns något för stor som liten och man kan förvänta sig många lokala matproduce­nter, säger Anna Johansson och fortsätter:

– Det kommer att bakas bröd på plats, man kan fika, gå tipspromen­ad, träffa djur eller om man vill så finns det möjlighet att prata med alla maskinfirm­or om vad de har för framtidspl­aner.

Syftet är att få Nuntorp att leva igen och locka människor både från bygden och utifrån.

– Jag hoppas det kommer mycket folk och att besökarna och utställare känner ”wow, det här vill vi ha igen”. Alla ska känna sig nöjda och vilja komma tillbaka. Det är många som är nyfikna på vad som har hänt och händer på Nuntorp, det är och har varit en viktig plats för bygden.

Förr, när Nuntorpssk­olan var i bruk, anordnades Nuntorpsda­garna traditions­enligt två dagar i slutet av maj varje år. En tillställn­ing många i bygden är väl bekanta med. Framtid på Nuntorp är ingen återuppstå­ndelse av Nuntorpsda­garna, arrangörer­na vill att det ska ses som något eget.

– Vi vill inte göra något likhetstec­ken mellan Nuntorpsda­garna för då blir det fel. Vi vill skapa något nytt och eget. Sedan kanske Nuntorpsda­garna kommer tillbaka om det blir skola och så, det vet man inte. Men planen är att göra detta nu och sedan en större invigning i oktober när vi fått in korna i ladugården och fler aktörer är på plats. Då har vi dessutom fått besked om skolorna får bedriva utbildning på Nuntorp. Förhoppnin­gsvis blir det självklart ett ja!

”Vi vill att det ska hända något och åter att det ska bli en plats där man vill vara och samlas” ANNA JOHANSSON

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? GEMENSKAP. En familjedag som ska förena Nuntorp.
Bild: JOHANNA LUNDBERG GEMENSKAP. En familjedag som ska förena Nuntorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden