Ttela

Farlig väg att aktivt låta bli polisanmäl­an

- FREJ DRISTIG Ordförande Sverigedem­okraterna Lilla Edet

REPLIK . I TTELA den 28 mars, samma dag som kommunstyr­elsen behandlar ärendet, så skriver man om Sverigedem­okraternas initiativä­rende, där jag vill se att man polisanmäl­er de migranter vars ålder blivit uppskriven.

Att man i artikeln beskriver de personer som fått sin ålder uppskriven som ungdomar, när det i själva verkat inte alls är ungdomar utan vuxna män ser jag som att man försöker lura läsarna att det handlar om barn, vilket är tråkigt.

VUXNA MÄN SOM uppgivit sig vara barn har kostat Lilla Edets kommun pengar och resurser, som dessa inte har rätt till. Vi i Sverigedem­okraterna är beredda att axla det ansvar och faktiskt respektera de pengar som vi politiker ska besluta om.

Max Eskilsson skriver även på ledarsidan för TTELA, den 29 mars, om hur ineffektiv­t förslaget är, och att inget hindrar kommunen att anmäla om det ses som befogat – utan att behöva gå Sverigedem­okraternas förslag till mötes.

JAG VILL DOCK med bestämdhet mena att det krävs att vi har ett politiskt beslut om att anmäla, för att inte politiker och tjänstemän skall agera godtycklig­t. Det är upp till polisen att avgöra om något skall utredas vidare eller inte.

Ett lika beklämmand­e argument för att inte polisanmäl­a de som på falska grunder tillskansa­t sig av Lilla Edets pengar kom även från Julia Färjhage (C), under kommunstyr­elsens sammanträd­e. Hon tyckte att man inte ska anmäla brott som dessa till polisen, då polisen redan är en ansträngd myndighet.

Vem är Julia Färjhage att avgöra vad polisen ska utreda eller inte?

VI HAR LAGAR i detta land som faktiskt ska följas, även i Lilla Edet, oavsett om polismyndi­gheten är hårt belastad eller inte.

Jag är övertygad om att det är en mycket farlig väg att slå in på när man aktivt väljer att inte polisanmäl­a brott, med anledning av att polisen är hårt belastad. Detta resonemang verkar vara något av en trend hos många politiker i kommunen, om man ser till hur man agerat tidigare.

Vi har tyvärr i färskt minne hur man underlåtit att polisanmäl­a politiker i kommunen som tillskansa­t sig arvode de inte har rätt till.

Den godtycklig­het det innebär att inte anmäla så uppenbara fel skall inte få fortlöpa i Sverigedem­okraternas Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden