Ttela

Häktas för flera brott

- LARS CARLSSON

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för bland annat grov stöld och för att försökt knivhugga en person på Restad Gård för en vecka sedan.

Mannen greps och anhölls i samband med att han bestal en granne på Restad Gård på hans laptop. Han sparkade då in en ruta från baksida, tog sig in och plockade med sig datorn. Ägaren konfronter­ade honom lite senare, höll honom kvar tills polis var på plats och fick tillbaka sin laptop. Utredninge­n har också lett fram till att mannen gjort sig skyldig till ytterligar­e brott på kort tid.

– Ja, han har varit väldigt brottsakti­v det senaste. Bara två dagar innan hotade han och försökte han hugga en person med en kniv på Restad Gård. Han har varit runt på lite olika platser och några dagar innan hotet även försökt stjäla en bil utanför Varberg. Där kom målsägande på honom så att stölden inte kunde fullföljas. Detsamma hände i Trollhätta­n den 24 mars, där han försökte bryta sig in i en bostad, men avbröts av en målsägare som konfronter­ade honom, säger Fredrik Brax, utrednings­befäl hos polisen Östra Fyrbodal.

Mannen häktades på torsdagen i Vänersborg­s tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, försök till grov stöld, försök till grov misshandel och försök till tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel. Mannen erkänner brotten, men menar att vid ett av tillfällen­a, knivattack­en på Restad Gård, ska han ha agerat i nödvärn. Åtal ska väckas senast 3 maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden