Ttela

Så blev det med sommarvärm­en

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Värmen som besökte oss i helgen blev tillfällig. Nu har den tagit en paus. När den kommer tillbaka tycks vara oklart, men solen kommer i alla fall att visa sig.

– Luften är sval och den svala luften gör att det blir en del växlande molnighet och regnskurar, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Inlednings­vis kommer veckans väder se snarlikt ut. Enligt Holmberg börjar dagarna med lätt nederbörd, moln och relativt låga temperatur­er för att sedan växla till solsken och en klar himmel.

– De första dagarna börjar med regn som kommer dra bort frampå dagen. Sedan klarnar det upp med sol och stackmoln men även lite blåst. Temperatur­en kommer ligga runt 8-9 grader, säger Per Holmberg.

FRÅN ONSDAG OCH framåt stiger temperatur­en enligt väderprogn­osen. Det blir inte någon värmebölja men åtminstone tvåsiffrig­t på termometer­n.

– Då ser det ut att bli soligt väder och en temperatur runt 10-12 grader. Det kan vara lite stackmoln på dagarna men annars soligt väder och mest uppehåll, säger Per Holmberg.

Holmberg nämner dock att det finns risk för lokala regnskurar i TTELA:S bevaknings­område även under veckans sista dagar.

– DEN SVALA luften gör att det blir den här typen av väder med växlande molnighet och regnskurar. Då blir det också sjunkande temperatur på kvällarna och under nätterna kan temperatur­en sjunka till några få plusgrader.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON / TT ?? VÄDER. Under veckan visar väderleken att det blir bland annat sol, regn, moln och blåst.
Bild: JOHAN NILSSON / TT VÄDER. Under veckan visar väderleken att det blir bland annat sol, regn, moln och blåst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden