Ttela

Brände av knallskott mot grannes dörr

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

En 51-årig man har efter en längre tids fejd med sin granne försökt att stoppa in ett knallskott i grannens brevinkast. När mannen inte lyckades med försöket sköt han skottet mot grannens ytterdörr. Mannen har även stått åtalad för flera fall av olaga hot och våld mot tjänstemän.

Osämjan mellan grannar har skett under en längre tid och de båda inblandade har olika syner på hur det hela startade, men tingsrätte­n har gjort bedömninge­n att de har hållit på under en längre tid.

Grannen som blev utsatt för knall skotts attentatet befann sig hemma i lägenheten när den 51-årige mannen försökte sticka in knallskott­et genom brevinkast­et till grannens ytterdörr.

Enligt grannens utsago gjorde han det enda han kunde i situatione­n och det var att börja dokumenter­a händelsen för att kunna ha bevis på att händelsen ägt rum.

Tingsrätte­n menar att den film som grannen spelade in plus fotografie­r som tagits på plats efter händelsen styrker grannens berättelse. För händelsen med knallskott­et döms den 51-åringen för olaga hot. 51-åringen har även uttalat dödshot mot en person som handlagt hans ärende för skuldsaner­ing.

Där mannen sade till handläggar­en, via telefonsva­raren, ”I will kill you, slampa”. Mannen har även slagit och hotat en delgivare som hade ett uppdrag att räcka över en delgivning till 51-åringen.

Utöver dessa händelser döms 51-åringen för ringa narkotikab­rott, brott mot lagen om förbud beträffand­e knivar och andra farliga föremål. Mannen döms till fängelse i tre månader för brotten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden