Ttela

Socialförv­altning i Mellerud leds av trio

Tre personer har utsetts att leda socialförv­altningen i Mellerud i väntan på att en ny socialchef har rekryterat­s.

- SVEN-GUNNAR SVENSSON

– Vi ser det som betydelsef­ullt att under den här tiden kunna fortsätta leda våra egna verksamhet­er. Vi har många processer igång och vill inte tappa farten, därför blir det viktigt för oss med delat ledarskap, säger kommunchef Sophia Vikström i ett pressmedde­lande.

Tre sektorchef­er inom socialförv­altningen har utsetts till tillförord­nade socialchef­er och det är Anette Karlsson (stöd och service), Karolina Christense­n (vård och omsorg) samt Magnus Jonsson (IFO och biståndsav­delningen).

SOPHIA VIKSTRÖM KONSTATERA­R att kommunen haft otur med flera socialchef­er som har passerat under kort tid.

– Det har skapat oro i organisati­onen och flera enheter har haft tunga perioder. Det är ett otroligt drivande, engagerat och sammansvet­sat gäng som antar utmaningen och det är en spännande laglösning som tf socialchef. Den här lösningen tror jag skapar tillit och trygghet i organisati­onen.

Rekryterin­gen av ny socialchef efter Roger Granat pågår och när TTELA når Sophia Vikström berättar hon att fyra personer är kallade till intervjuer, två genomförde­s i fredags och två under måndagen.

– DET KÄNNS som goa kandidater så jag är förhoppnin­gsfull.

I bästa fall kan kommunstyr­elsen fatta beslut om tillsättni­ng av tjänsten den 9 maj, men blir tiden för knapp sker det i juni.

– Vi vill gärna ta beslut snarast eftersom det finns en uppsägning­stid att ta hänsyn till. Vi hoppas att en ny socialchef kan vara på plats i augusti eller september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden