Ttela

Viktors gästspel i VSK

- LARS HOGEDAL

Svenska mästerskap­en i nattorient­ering avgjordes i skogarna vid Ryttarns mosse söder om Jönköping. Detta i perfekt löpväder då det var både torrt och varmt för årstiden.

Löparna mötte en omväxlande terräng med några branta bergsparti­er, och det var huvudsakli­gen lättframko­mligt även om det fanns områden med ungskog och hyggen.

Viktor Wassén represente­rar till vardags norska storklubbe­n Haldens SK, men tävlade nu tillfällig­t i Vänersborg­s SK:S klubbdräkt. Tävlingsre­glerna tillåter nämligen svenska medborgare som tävlar för en utlandsklu­bb att delta för en svensk förening på SM.

VIKTOR HAR NYLIGEN haft en tre veckor lång sjukdomsti­d, och var osäker på om han skulle delta i den äldsta juniorklas­sen, men det blev start och en lyckad tävling.

– Mitt lopp var över förväntan för jag kände mig krasslig innan loppet. Bommade tyvärr cirka två minuter men höll ihop det bra, summerar Viktor.

Det blev en elfte plats trots ett rejält tidstapp mellan den sjätte och sjunde kontrollen. Det var en kort sträcka på 200 meter genom ett detaljrikt område till en liten brantfot där kontrollen var placerad.

Han tappade nästan halvannan minut och där försvann en tio-itopp-placering.

ELIAS BÄCKLUND EKVALL, klubbkamra­t med Viktor och med Trollhätta­ns SOK som moderklubb, tillhörde en av favoritern­a i H20klassen men det blev en blygsam 28:e plats.

Även hans klubbkamra­ter från TSOK, Ida, Malin och Linus Kristianss­on, hade det tungt i den mörka smålandssk­ogen och blev rejält distansera­de i sina respektive klasser.

Kommande helg väntar 10-milastafet­ten som avgörs norr om Nynäshamn.

I dag presentera­r Haldens SK sin laguppstäl­lning och då kommer beskedet om Viktor och Elias platsar i förstalage­t.

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? Viktor Wassén var tillbaka i Vänersborg­s SK:S färger i natt-sm.
Bild: LARS HOGEDAL Viktor Wassén var tillbaka i Vänersborg­s SK:S färger i natt-sm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden