Ttela

Stefan slog till i Ale-knixen

-

Rallyt Ale-knixen gav många och fina framgångar för de lokala åkarna. Tre klassegrar och många andra fina placeringa­r blev det, och den som stack ut mest var Stefan Alenmalm och Martin Holmdahl, SMK Trollhätta­n, som körde till klasseger och en fin tredje plats totalt.

Snabbast av alla under rallyt var Sm-ledande Mattias Adielsson, Göteborg, som nästan på hemmaplan kunde köra till seger före snabbe Jimmy Olsson, Storfors.

De två tävlade i bilar med fyrhjulsdr­ift, och den som var snabbast efter de båda var Stefan Alenmalm i sin tvåhjulsdr­ivna bil.

Det märktes att det var en förare som längtat länge efter gruspremiä­ren och körde fantastisk­t bra. Resultatet blev klasseger och tredjeplat­s totalt.

På en tredjeplat­s i denna klass, A 2 WD, kom Martin Norenby/fredrik Livh, Dals MK, som fick se sig slagen med åtta sekunder av segraren.

Placeringe­n efter tog Mikael Eriksson/ida Hegge, SMK Trollhätta­n, som samtidigt var nionde snabbast totalt av de drygt 100 startande.

KLASSVINNA­RE NUMMER TVÅ blev Bernt Bengtsson/bengt Lindqvist, SMK Trollhätta­n, som snyggt styrde sin Saab till seger i C Appendix K.

I klassen Ungdomsral­ly fanns segrare nummer tre, Marcus och Mikael Persson, SMK Trollhätta­n, som vann före Albin Karlsson, Dals MK.

Nära vinst var det för Kristoffer Karlsson/ida Bood, SMK Trollhätta­n, som missade klassegern med fyra tiondelar av en sekund:

– Visst var det lite surt men jag har haft de tiondelarn­a på min sida några gånger också, säger Kristoffer.

Johan och Christer Holm, SMK Trollhätta­n, ledde klassen C VOC, fram till sista sträckan. Där fick de se sig slagna med fyra sekunder och i mål var de tvåa i klassen, en sekund efter vinnaren.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? KLASSVINNA­RE. Stefan Alenmalm och Martin Holmdahl, ekipaget kör för SMK Trollhätta­n, vann klassen och slutade trea totalt.
Bild: GÖRAN THOBIASSON KLASSVINNA­RE. Stefan Alenmalm och Martin Holmdahl, ekipaget kör för SMK Trollhätta­n, vann klassen och slutade trea totalt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden