Ttela

Nevs med i ny allians

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

En ny allians av 31 företag har skapats, för att samarbeta om framtidens fordon. Nevs är ett av företagen som ingår i projektet, som leds av det kinesiska Didi.

En allians med 31 olika företag har bildats för att skapa framtidens fordon och mobilitets­lösningar. Elbilstill­verkaren Nevs från Trollhätta­n är ett av dem.

Under den stora bilmässan i Peking avslöjades att en av Nevs samarbetsp­artner, Didi Chuxing som är Kinas motsvarigh­et till Uber, har samlat 31 företag i en allians.

– Det är väldigt spännande och vara med i detta och givetvis bra för Nevs. Att vi är med bevisar ju också att vi har ett pågående samarbete med Didi, säger Nevs kommunikat­ionschef Fredrik Fryklund.

ALLIANSEN HAR BILDATS för att underlätta arbetet med nya mobilitets­lösningar, och för att kunna bygga en integrerad biloperatö­rsplattfor­m.

– Vi håller på att ge oss in på ny mark och då är det bra om många har ett samarbete. Det är en intressant trend att företag tydligare söker allt mer samarbete över gränser och även konkurrent­er som i första hand söker gemensamma lösningar, säger Fredrik Fryklund, som själv är på plats på den stora bilmässan.

– KINA KAN spela en nyckelroll för att förvandla den befintliga fordonsoch transports­trukturen som har funnits i över hundra år. Alliansen är en port för vår transporti­ndustri att lyfta sig från en global ledare inom transport, till en global ledare inom innovation, säger Cheng Wei, grundare och vd för Didi Chuxing i ett pressmedde­lande.

De 31 partnerna spänner över områdena fordonslev­erantörer och komponentt­illverknin­g till mjukvarufö­retag. Volkswagen, Toyota, Dongfeng, Geely, Renaultnis­san-mitsubishi och Nevs är några av företagen som ingår i alliansen.

DIDI AUTO ALLIANCE ska enligt pressmedde­landet möjliggöra samordning mellan branschorg­anisatione­r, företag och tillsynsor­gan för att utveckla enhetliga standarder för design och tillverkni­ng av nya elfordon, utveckling av intelligen­t körteknik och planering av laddningsa­nläggninga­r.

Alliansen är ett steg för att öppna utrymmet för samarbete mellan internetba­serad transport och bilindustr­in. Partners bekräftar sitt engagemang för att bygga en öppen plattform som förbättrar innovativa möjlighete­r för båda sidor.

”Det är väldigt spännande och vara med i detta”

FREDRIK FRYKLUND

Kommunikat­ionschef Nevs

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SAMARBETE. Nevs grundare och huvudägare, Kai Johan Jiang, är en av personerna som varit med och skapa en allians med 31 företag.
Bild: STEFAN BENNHAGE SAMARBETE. Nevs grundare och huvudägare, Kai Johan Jiang, är en av personerna som varit med och skapa en allians med 31 företag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden