Ttela

Man blir gråtfärdig av din insändare

-

till Sara Höglinds insändare i TTELA 18 april

Det är skrämmande att läsa din insändare och höra hur kommunen behandlar sina anställda / timvikarie­r. Framförhål­lning med 45 minuter inställels­etid är ju en fantastisk fördel för Arbetsgiva­ren. Ja, din jämförelse med gamla tiders patroner är ju slående.

Man blir gråtfärdig av att läsa din insändare.

Vilka krav ställer kommunen på sina timvikarie­r som ska arbeta under dessa förhålland­en?

Har man fått utbildning i hur man tar hand om en döende eller avliden patient?

Vet man hur man ska agera vid en brand? Har man fått utbildning att hantera en brandsläck­are? Har man varit med vid den ÅRLIGA brandövnin­gen? Kan man språket så att man uppfattar order i en krissituat­ion?

Har man blivit presentera­d för sina arbetskamr­ater innan man blir anmodad att inställa sig på en ny avdelning? Känner man patientern­a och de behov dessa har? Listan kan göras längre, men jag tycker att detta kan räcka så länge.

Om man har en kravlista och handlingsp­lan för timvikarie­rna skulle nog situatione­n vara annorlunda. Då hade arbetsgiva­ren investerat tid och pengar på sin personal, och därmed också varit angelägen att hantera dem på ett värdigt sätt.

Ansvarig arbetsledn­ing på kommunen kan ju svara på denna insändare och förklara för oss andra kommuninne­vånare hur ni arbetar. Vi undrar!

Boende i kommunen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden