Ttela

”Skapar ett moment 22”

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Butiksbrot­ten diskuteras fortlöpand­e ur flera olika aspekter, uppger City Trollhätta­n. – Men det faktum att få handlare polisanmäl­er brott skapar ett moment 22, säger centrumutv­ecklaren Marcus Pallvid.

Precis som Svensk Handel menar City Trollhätta­n – samverkans­plattforme­n för näringar, fastighets­ägare och Trollhätta­n stad – att en verklighet­sbaserad statistik måste upp på bordet.

– Men det är en utmaning eftersom flera handlare inte har resurser i den egna butiken till att driva en process. När incidenter inte polisanmäl­s skapar det ett moment 22. Och mörkertale­t riskerar öka, tror Marcus Pallvid.

Han får medhåll av Thorvald Brahm, ordförande i Trollhätta­n Handel, gamla köpmannafö­reningen, som tycker att utveckling­en är oroväckand­e.

– Det blir en ond spiral. Samtidigt som många vet att det stjäls mer i butiker nu och att stölderna allt oftare kan kopplas till droger.

Brahms uppfattnin­g är att det krävs fler patrullera­nde poliser eller väktare på plats i centrumhan­deln.

– Vi vet att när de finns ute så fungerar det avskräckan­de, säger han.

Från polisens sida är uppmaninge­n given;

– Den som blir utsatt för brott bör självklart anmäla det, säger Owe Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid Trollhätte­polisen.

”Det blir en ond spiral”

THORVALD BRAHM ordförande Trollhätta­n Handel

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden