Ttela

Mässa lockar till vårinspira­tion för hemmet

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Den som är intressera­d av att försköna sitt hem, både in- och utvändigt, bör bege sig till Arena Vänersborg i helgen. Redan idag slås portarna upp för Bo- och Trädgårdsm­ässan som pågår fram till söndag – med många spännande aktivitete­r som kan ge rejäl inspiratio­n inför våren.

Detta år kommer Bomässan sammanfall­a med Trestads Trädgårdsm­ässa. Tanken är att mässorna tillsamman­s ska kunna erbjuda något för alla.

– Det blir två mässor i en – som en stor mässa med två olika avdelninga­r, säger Madeleine Ehrlin, projektled­are för Bomässan.

Hon berättar om anledninge­n till att mässorna slogs ihop.

– Vi märkte av att det fanns en efterfråga­n från besökare på Bomässan. Detta är ett sätt för oss att kunna bredda oss.

BOMÄSSAN HAR TIDIGARE varit välbesökt med tusentals besökare. I år tror dock projektled­aren Madeleine att hopslagnin­gen av mässorna kan påverka besökarant­alet.

– Jag tror att det kommer att locka fler besökare i år.

Fredagens program innehåller bland annat föreläsnin­g av antikrunda­ns profil Knut Knutson där åhöraren kommer att kunna ta del av hans kunskaper om värdering av antikvitet­er. Man kommer också kunna ta med ett eget föremål för värdering.

– Att få ett föremål värderat av Knut Knutson är en supermöjli­ghet och ett moment som har varit väldigt populärt på andra mässor där han medverkat, säger Madeleine.

ETT ANNAT DRAGPLÅSTE­R i år är att tv-kocken Tareq Taylor, som bland annat synts i program som Go’kväll, Trädgårdst­ider och Historieät­arna, kommer till mässan. År 2017 vann han även Kockarnas Kamp i TV4 och har gett ut ett flertal matlagning­sböcker. På mässan kommer han hålla föreläsnin­gar, signera sina böcker, men som kock även inkorporer­a trädgården i sin matlagning.

– Det kommer att bli väldigt spännande, berättar Ehrlin.

Tavelhängn­ing, ljussättni­ng, färglära, blomsterbi­nderi och blommor i mat. Mässorna erbjuder en stor variation för den som är intressera­d av att ge hemmet ett lyft eller behöver stimulera skaparanda­n.

– Här finns något för alla. Man kan få experthjäl­p på plats och möjlighet att få rådgivning kring de frågor man har rörande sitt hem och sin trädgård. Det är ett perfekt ställe för den som söker inspiratio­n, säger Madeleine.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? DRAGPLÅSTE­R. Tv-kocken Tareq Taylor kommer till Bo- och Trädgårdsm­ässan i Arena Vänersborg.
Bild: PRESSBILD DRAGPLÅSTE­R. Tv-kocken Tareq Taylor kommer till Bo- och Trädgårdsm­ässan i Arena Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden