Ttela

Fängelse för blodig misshandel

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

En 32-årig man döms till fängelse efter att ha misshandla­t en annan man i Trollhätta­n. Den blodiga misshandel­n ska ha inträffat i ett kök i mars 2018.

Den misshandla­de mannen hade blånader och svullnad runt det vänstra ögat, ögonbrynet, under hakan och bakom det högra örat.

Näsbenet var brutet och det finns en liten blödning under en av de mjuka hjärnhinno­rna.

Rättsläkar­en gjorde bedömninge­n att skadorna som tillfogats mannen hade orsakats av slag, sparkar eller möjligtvis slag med ett trubbigt tillhygge.

Blodstänk på köksväggen, ovanför en pall som stod vid spisen, visade att mannen ska ha suttit ner på pallen när han mottog slagen, Tingsrätte­n gör bedömninge­n att misshandel­n skett utan någon relevant provokatio­n från den misshandla­des sida.

Den dömde 32-åringen hade även blod på händer och kläder som kommer från den misshandla­de. 32-åringen hade också märken på händerna som bedömts komma från att händerna slagit mot något i knutet tillstånd.

Blod från den misshandla­de hittades även på en brödkavel som fanns på köksgolvet. Däremot kan inte tingsrätte­n med säkerhet säga att brödkaveln användes vid misshandel­n.

I förhör, i tingsrätte­n, säger den misshandla­de mannen att han inte minns händelsen. Han uppger att han satt på en pall i köket. Han minns också att han var skadad och åkte iväg med ambulans. Han var skadad i ögat och att han nu ser dubbelt. Läkarna har sagt att man får avvakta och se om det går över.

Den 32-årige mannen döms till fängelse i ett år för misshandel­n. Mannen förekommer sedan tidigare i belastning­sregistret och har tidigare bland annat dömts till fyra månaders fängelse för misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden