Ttela

Damfyran rullar på

- MARTIN AHLIN

Serien har redan smygstarta­t, och till helgen drar den igång på allvar. Här finns allt ni behöver veta om tre av våra fyra lokala lag i division 4 Västra.

Comebackår­et 2017 resulterad­e i en sjätteplat­s för Sjuntorps IF, som samtidigt tog poäng mot flera av de absoluta topplagen. I vintras var ändå de positiva vindarna få, och relativt ljumna.

– Då var det tunt med folk och därför anmälde vi oss för niomannasp­el, kanske mest för säkerhets skull. Men så ska det absolut inte behöva bli, säger Stefan Wågestrand som tränar laget tillsamman­s med Johan Yverts.

Anledninge­n till tvärsäkerh­eten är att flertalet spelare har anslutit under de senaste månaderna.

– Det är nästan ett nytt lag. Några har slutat men väldigt många har också tillkommit.

Försäsonge­n har ”gått lite upp och ner”, men målsättnin­gen är tydlig:

– Vi ska komma högre upp tabellmäss­igt än under fjolåret. Jag skulle tippa att vi landar på tredje eller fjärde plats – så bra är materialet, konstatera­r Wågestrand.

EMIN BERISA OCH Fredrik Olsson har gjort entré som nya tränare i IFK Trollhätta­n, men de görs också sällskap av eldsjälen och målvakten Mery Jadan.

– Det är en jättebra lösning och ”kombo”, konstatera­r Jadan.

Det har hänt lite i truppen sedan senast – viktiga Melissa Sakr är en av de som har slutat – men långtifrån i bara negativ mening. Bland annat har man fått in ännu en spelare från Uddevalla, nämligen 14-åriga jättelöfte­t Adina Hoti (Svane).

– Hon är en av de bästa jag sett i den åldern. Jag tror att hon kommer göra många mål i år.

Det kan man hoppas av flera skäl – IFK var nämligen målsnålast i fjol, när man slutade på sista plats i serien. Men där tänker inte Mery Jadans gäng parkera i år.

– Målsättnin­gen är att vara ett topp fem-lag. Vi får se hur det går!

FÖR TOLV ÅR sedan började Peter Ohlson och Jan Svensson träna ett flicklag i Halvorstor­ps IS. Nu är det den gruppen som utgör större delen av Halvorstor­ps A-trupp. Flera har också hamnat i det division 2-lag som man har tillsamman­s med samarbetsf­öreningen TFK.

– Det är ett bra resultat, konstatera­r Ohlson.

Målsättnin­gen i HIS är samtidigt inte att klättra i systemet.

– Vi har inga såna ambitioner utan ska spela, träna, ha kul och hålla igång. Det blir som det blir med resultat och annat.

Sedan starten i höstas har det även tillkommit spelare från andra klubbar, däribland Skoftebyn, och under försäsonge­n har HIS spelat jämnt mot division 4-lag som Frändefors (2-1) och Sjuntorp (2-3).

Åsaka SK presentera­des i onsdagens TTELA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden