Ttela

Moa och Lisa sköt VIF i sank i derbyt

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Först hände just ingenting. Sedan lossnade plötsligt allt och målen föll som mogna frukter i torsdagskv­ällens division 3-derby på Vänersvall­en. Som vinnare stod till slut Wargöns IK.

Stadsderby redan i den andra omgången västra götalandst­rean mellan två lag som kom till med varsin seger i premiären.

HEMMALAGET VIF HADE medvind i första halvlek, skaffade sig också ett bra grepp om spelet men var märkbart tamt på sista tredjedele­n.

Inte heller WIK förmådde skapa särskilt mycket under den första halvtimmen.

Sedan hände plötsligt allt - och lite till.

Inom loppet av sju minuter tillverkad­es nämligen tre mål på ett för kvällen vindpinat och iskallt Vänersvall­en.

FÖR TVÅ SNABBA mål svarade Wargön – först nätade Moa Rylén sedan hon fått fritt skottfält efter hörna, sedan ökade samma spelare på till 2-0 efter ett fatalt misstag i hemmaförsv­aret som gav henne öppet mål. 0-2 och hemmalaget var skakat. Men inte värre än att Amanda Sjöö på Agnes Anderssons frispelnin­g kunde reducera strax före pausvilan. Vänersborg­s If-wargöns IK 1-4 (1-2) Målen: 0-1 (35) Moa Rylén, 0-2 (37) Moa Rylén, 1-2 (42) Amanda Sjöö, 1-3 (77) Lisa Jensen, 1-4 (90+1) Lisa Jensen. Domare: Torbjörn Nordin. Publik: 185.

Den andra halvleken inleddes med en jättechans för VIF, men Maja Larssons boll dansade på mållinjen tills en Wik-spelare kunde rensa undan.

MOT DET STÄLLDE Wargön efter timmen spelad en farlig frispark från Emily Mcdermott som dock Elin Bååth i hemmaburen klarade till hörna.

VIF jagade kvittering, visade upp ett drivet passningss­pel långa stunder men saknade precis som före pausen den rätta tyngden och kylan i avslutning­sfasen.

Wik-anfallaren Lisa Jensen punkterade mer eller mindre tillställn­ingen med sitt 3-1-mål efter frispark och gjorde det definitivt när hon satte 4-1 i slutsekund­erna.

BÄST I VIF var snabba högermittf­ältaren Malin Wallgren och mittbacken Sara Persson. I WIK var det jämnt överlag, men det är klart att Moa Ryléns och Lisa Jensens två mål stack ut.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? KOLL PÅ BOLL. Malin Emanuelsso­n i Wargön försöker passera VIF:S högerback Alva Kärnestedt i torsdagskv­ällens derbyfight i division 3 Västra på Vänersvall­en.
Bild: TONI ANDERSSON KOLL PÅ BOLL. Malin Emanuelsso­n i Wargön försöker passera VIF:S högerback Alva Kärnestedt i torsdagskv­ällens derbyfight i division 3 Västra på Vänersvall­en.