Ttela

DAGS FÖR DERBY PÅ VÄNERSVALL­EN

- FOTBOLL: TTELA-TVÅAN, HERR TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

”FCT är väl alltid favorit när de möter oss, men de är inga övermän” FILIP KALMERTUN,

högerback i VIF

Han gjorde sin Vif-debut mot FCT på Edsborg i fjol. Sedan dess har Filip Kalmertun spelat till sig en ordinarie plats och är en av fyra backpelare på vilken VIF:S starka defensiv vilar tungt. I dag står FCT för motståndet på Vänersvall­en.

Filip Kal mer tu när Troll h ätt e grabben som fotbollsfo­strades i Halvorstor­ps IS, fortsatte i TFK och landade i Vänersborg­s IF i fjol.

Nu är han en av de vikigaste kuggarna i det lag som startat seriespele­t så bra och som resulterat i sex blytunga poäng efter tre omgånger.

– Under försäsonge­n var det inte bra hela tiden, men i serien har det känts bättre och bättre. Jag trivs jättebra med Vedat (Mehmeti) och ”Mackan” (Markus Karlsson) i mitten, säger Filip Kalmertun som huserar på högerbacks platsen.

PÅ DEN ANDRA sidan har Linus Lindholm spelat, men han är skadad just nu och ersattes i segermatch­en mot Stenungsun­d av tidigare skadade Emil Guldbrands­en. Och längst bak står reslige Besarion Kodalaev och motar bollar.

Ett insläppt mål på tre matcher är förstås oerhört imponerand­e, allra helst som VIF mött tabelletta­n Gauthiod och spelat två bortamatch­er.

– Frank (Rosendahl) ger väldigt tydliga direktiv hur vi ska agera i försvaret och vi lyssnar och förstår honom bra. Sedan är det ju defensiven över hela banan som måste fungera, säger Filip Kalmertun, som ser fram mot dagens derbyfight mot FCT.

– FCT är väl alltid favorit när de möter oss, men de är inga övermän. Jag tror att vi har kapacitet att ta poäng och även vinna.

I gästande FCT var 3-1-mötet med Torslanda i söndags rena uppvisning­en långa stunder.

– Vi var bra, samtidigt har vi sett matchen på video och jag har verkligen tryckt på det faktum att motståndet inte var bra. Faktum är att de var helt väck efter 20 minuter, säger tränaren William Lundin och tillägger:

– Vi gjorde också saker som inte var bra och hade motståndet varit bättre, hade vi blivit straffade direkt.

HAN FÖRVÄNTAR SIG ett helt annat motstånd på Vänersvall­en i dag.

– Det här blir en match av helt annan karaktär, VIF jobbar otroligt hårt och vi måste vara ödmjuka inför uppgiften, säger Lundin som tycker att sju poäng efter tre matcher är en helt okej start.

Alla är tillgängli­ga för spel i Fcttruppen utom ansiktsska­dade Marcus Knutsen.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FÖRSVARSKL­IPPA. Filip Kalmertun utgör en av stöttepela­rna i den backlinje som agerat så säkert under VIF:S serieuppta­kt. Bara ett mål har Filip & co släppt in på tre matcher.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FÖRSVARSKL­IPPA. Filip Kalmertun utgör en av stöttepela­rna i den backlinje som agerat så säkert under VIF:S serieuppta­kt. Bara ett mål har Filip & co släppt in på tre matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden