Ttela

Skön seger för TBOIS i Tidaholm

- FOTBOLL: DIV 3 MELLERSTA TONI ANDERSSON

Efter förlust i första och oavgjort i den andra omgången hade spelarna i Trollhätta­n BOIS bestämt sig inför mötet med Tidaholms GOIF i torsdagskv­ällens sena tillställn­ing – nu skulle första trepoängar­en komma. Och visst blev det så, 2-0 slutade matchen och BOIS klättrar i division 3-tabellen.

– En alltigenom gedigen och bra insats, i kväll finns det absolut inget att klaga på, sa Bois-tränaren Fredrik Bengtsson nöjt.

Matchen spelades på naturgräs på huvudarena­n i Tidaholm, Ulvesborg, och så här tidigt på säsongen inbjöd den inte till något direkt skönspel.

– Men vi träffade dem högt upp i banan och vann allt som oftast boll. Första halvlek var klockren från vår sida.

Bois-måvakten Ali Hasan hade en lugn afton och behövde inte ingripa någon gång före pausen.

I ANDRA FICK Tidaholms GOIF vinden i ryggen och kom därmed upp lite högre i planen. Men till några direkt vassa avslut kom sällan hemmalaget.

– Vi släpper nästan inte till någonting. De har några frisparkar som landar i straffområ­det och en gång parerar Ali en boll i ribban. Men i övrigt har vi kontroll, menade Fredrik Bengtsson som såg Johan Kortekanga­s ge gästerna ledningen efter en kvarts spel.

2-0 KOM MED 20 minuter kvar att spela, ett mycket vackert mål där Linus Nyberg hoppade över en boll och på så sätt friställde målskytten Rasmus Larsson.

TGOIF hade öppnat seriespele­t med två raka segrar, den trenden bröt nu alltså BOIS.

– En fin skalp och vi vann helt rättvist, konstatera­de Bengtsson, som hyllade kollektive­t framför individuel­la prestation­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden