Ttela

Stor optimism i Åsebro: ”Vi ska vara ett topplag”

- MARTIN AHLIN

Adam Olsen kom till Åsebro redan i fjol. Men först i helgen gör han sin första seriematch sedan återkomste­n. – Det är något man har längtat efter, säger han.

Den 27-årige mittfältar­en skadade knät för två säsonger sedan och har därefter tvingats ta den långa vägen tillbaka, via otaliga rehabtimma­r i gymmet.

Först i våras återfanns han på planen igen, med bollen vid fötterna och Åsebros emblem på tröjan i stället för Melleruds dito.

På ett sätt blir Adam Olsen därmed nästan som ett nyförvärv för division 5-klubben. Och han är inte ensam i den kategorin.

– Vi har fått in några riktigt bra namn som konkurrera­r om startplats­er, som Wictor (Larsson), Alvin (Johansson) och Johan (Larsson). Det har också varit en hög träningsnä­rvaro, vilket kanske har varit problemet tidigare år, säger han.

ADAM OLSENS STYVPAPPA, 41-årige Martin Scherdin, är dessutom fortfarand­e en del av inredninge­n på Rudevi.

– Han hänger i och det är otroligt viktigt för oss, både på och utanför planen. Jag sa till honom att han inte fick lägga av förrän vi har gjort vår första match ihop, så vi får väl se om han slutar efter seriepremi­ären i helgen då, haha.

Förra året var Åsebro aldrig nära att utmana i den absoluta toppen, utan slutade på fjärde plats, 22 poäng bakom tvåan Håfreström. Den här säsongen ser dalslandsf­emman ut att bli jämnare.

– Håfreström är alltid lurigt, Färgelanda kommer uppifrån, Ellenö mötte vi i DM och de ser vassa ut, Brålanda tränar hårt, Melleruds andralag borde vara bra… Det är en jättesvår serie, säger Olsen som samtidigt tror på sitt lag:

– Vi ska vara ett topplag. Konstigt vore det annars med de spelare vi har!

 ??  ?? Adam Olsen tror på sitt Åsebro IF som ett topplag i år.
Adam Olsen tror på sitt Åsebro IF som ett topplag i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden