Ttela

Håfreström­s tur att vinna serien

- MARTIN AHLIN

Han hade bestämt sig för en återkomst till Mellerud. Men Florijan Fejzulovic ångrade sig – och hoppas slutföra det jobb som Håfreström påbörjade i fjol. – I år är det vår tur att vinna serien, säger han.

Det var en säsong som mestadels tonsattes i dur, men som avslutades i moll. Håfreström utmanade Bengtsfors in i det sista om fjolårets serieseger, men förlorade striden med en poäng och misslyckad­es sedermera i det efterfölja­nde kvalspelet.

Nu tar man nya tag, med spelande tränaren Argjend Mollapolci vid rodret. I hans lagbygge är Florijan Fejzulovic naturligtv­is en nyckelspel­are.

– Jag har snackat med Argjend om att jag vill komma högre upp i banan och hittills har det ju funkat bra, säger 21-åringen som nätat frekvent under försäsonge­n.

Att Fejzulovic håller i högre divisioner känns givet, och visst kunde det även ha blivit en resa uppåt igen. Dörren var öppen hos Melleruds IF, men mittfältar­en valde att stanna kvar på Håvåsen.

– Jag hade egentligen bestämt att jag skulle dit, men nu när jag ska bli pappa i maj och samtidigt har jobbet att tänka på så blir det lite svårt. Mellerud tränar mycket och jag hade inte hunnit med det.

I STÄLLET VÄNTAR alltså spel i Dalslandsf­emman för ett Håfreström som i stora drag kan mönstra samma lag som ifjol, med tillskott som Sertac Er och Mahdi Dolati.

– Vårt bästa vapen är offensiven, där funkar det hur bra som helst. Defensiven jobbar vi med och det kommer nog ordna sig också, särskilt nu när Argjend spelar där bak, säger Fejzulovic som inte tvekar alls när lagets målsättnin­g kommer på tal:

– Vi ska vinna serien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden