Ttela

Brålanda litar till ung anfallare

- MARTIN AHLIN

Han nätade tjugo gånger i fjol. – Och i år kanske det blir ännu fler chanser att göra mål, säger Brålandas 17-åriga anfallslöf­te, Erik Aronsson.

2017 bjöd på ett dalsländsk­t genombrott som hette duga.

Erik Aronsson tycktes dyka upp från ingenstans och vann till slut femmans skytteliga – en boll före Burim Avdijaj (Håfreström) och Victor Remneland (Bengtsfors).

TONÅRSTALA­NGEN GJORDE FÖR övrigt ganska exakt 50 procent av Brålandas mål när laget tog en medioker åttondepla­ts i tabellen.

– Vi ökade träningsdo­sen ganska mycket det året och det blev inte så bra i början. Nu är vi mer vältränade och håller ett mycket högre tempo, både på träningar och matcher. Det är klart att vi har en målsättnin­g att vara topp tre i år i alla fall, säger Aronsson som, tillsamman­s med lagkamrate­n Jakob Helldén, tackade nej till möjlighete­n att byta BIF mot VIF i vintras.

– Det som fick mig att stanna var framförall­t tränaren vi har, Ronny (Fredriksso­n). Och att vi satsar såpass hårt som vi gör. Det kan behövas ett år till för att mogna lite.

MÅLEN HAR OCKSÅ ramlat in under försäsonge­ns 13 (!) matcher. Och visst räknar Aronsson med att det ska bli mer av den varan när serien drar igång.

– Det finns med i tankarna att jag gjorde tjugo mål förra året. Nu har vi ett bättre lag så det kanske blir ännu fler chanser att göra mål. Jag hoppas väl själv att jag ska ligga med i skytteliga­toppen. Och årets viktigaste match blir förstås mot Åsebro, som tränas av din pappa Per?

– Ja, det kan det nog vara. Det är alltid kul att spöa farsan. Det var det åtminstone förra året, säger Erik Aronsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden