Ttela

Världselit är gäst på TSR:S clinic

-

Trollhätta­ns Sportrytta­re bjuder på måndag och tisdag in till clinic och träningar på Ängens gård. Os-stjärnan som kommer att sprida sin kunskap är Maikel van der Vleuten, 30, från Holland.

Trollhätta­ns SR har tidigare anordnat olika clinics med några av ryttarvärl­dens bästa, bland annat med Eric van der Vleuten 2010 och 2011.

I år har man bjudit in sonen Maikel van der Vleuten. Maikel har gott om meriter, bland annat lagsilver i OS 2012, Vm-guld 2014, Em-guld 2015 och en andraplats i Global Champions Tour 2017.

– Maikel har varit väldigt trevlig och tillmötesg­ående så vi ser fram emot att han kommer hit. Han rider bra, verkar vara en bra förebild och en sympatisk person, berättar Therese Skogsberg från arrangörsk­lubben.

CLINICEN OCH TRÄNINGARN­A har varit inbokade sedan i februari och det har varit ett stort intresse, både för att träna och för att titta på clinicen.

Upplägget är att clinicdelt­agarna ska få se en grupp unghästar och en grupp meriterade ekipage.

Deltagarna kommer både från närområdet och längre ifrån och till träningarn­a kommer ekipage så långt som från Stockholm och Jönköping.

– Vi vill visa upp olika typer av hästar och ryttare och vi hoppas på två riktigt lyckade dagar, summerar Skogsberg.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? Meriterade Maikel van der Vleuten kommer till clinicen hos TSR.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK Meriterade Maikel van der Vleuten kommer till clinicen hos TSR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden