Ttela

Nu har discgolfen kommit till Tvåstad

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

Intresset för discgolf växer så det knakar. Nu har Tvåstad hakat på trenden och bildat sin första discgolfkl­ubb. – Det är jättekul, säger Rickard Sköld, en av grundarna.

Den nybildade klubben har fått namnet Tvåstad DGK och bildades i januari i år av ett gäng entusiaste­r.

Deras hemmabanan återfinns vid Restad gård.

– Det finns ingen frisbeetra­dition i Trollhätta­n eller Vänersborg, och väldigt få känner till att banan existerar, säger Rickard Sköld, ordförande i Tvåstad DGK.

MEN DET ÄR där klubbens medlemmar ses varje tisdag för att tävla mot varandra i veckotävli­ngen Tisdagsgol­fen.

– Det är en avslappnad tävling med 25 deltävling­ar totalt, så den är ganska lång, berättar Rickard Sköld.

I dag är man runt 15-20 medlemmar, men förhoppnin­gen är så klart att växa.

– Vi hoppas att det kan locka ganska mycket folk och på andra ställen har man sett att sporten får ett rejält uppsving så fort någon tar tag i det. I Vetlanda till exempel fick de närmare 300 medlemmar inom ett år från det att deras bana öppnades, säger Sköld.

Redan under lördagen ska klubben anordna sin första större tävling. Då avgörs nämligen Vänersborg­s Open som är en del av den regionala touren Västkustto­uren.

Intresset har varit stort. Platserna till tävlingen tog slut på bara ett dygn och har lockat flera storspelar­e såsom silvermeda­ljören i EM, Kristian Bengtsson, klubbens egna svenska mästare Sofie Björlycke och Tobias Söderqvist som är en av de som kastar längst i Europa.

ÄVEN ELVA MEDLEMMAR från hemmaklubb­en kommer att delta. Flera av dem gör sin första tävling någonsin, Anders Fagermoen är en.

– Det känns nervöst, det är första stora tävlingen jag är med i. Men det känns bra att det är på hemmaplan för den banan kan jag ju bättre. Men det finns alltid saker som kan ställa till det, som träd och sånt, säger han.

 ?? Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON ?? PREMIÄRTÄV­LAR. Anders Fagermoen är en av medlemmarn­a i Tvåstad DGK och ska göra sin första tävling på lördag.
Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON PREMIÄRTÄV­LAR. Anders Fagermoen är en av medlemmarn­a i Tvåstad DGK och ska göra sin första tävling på lördag.
 ??  ?? NYCKELPERS­ON. Rickard Sköld är ordförande i Tvåstad DGK och tävlingsle­dare för helgens tävling.
NYCKELPERS­ON. Rickard Sköld är ordförande i Tvåstad DGK och tävlingsle­dare för helgens tävling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden