Ttela

Elins skada blytung för Skoftebyn

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Förlusten mot QBIK var illa nog, men vad värre är: Lagets spelmotor Elin Carlsson lämnade Nysätra med bandagerat knä och med hjälp av kryckor. – Det kändes inte bra, suckade hon.

Det var efter Anna Martinsson­s reducering (2-3) som Elin Carlsson blev liggande på konstgräse­t och vred sig i smärtor.

– Jag gjorde en snabb bedömning av mig själv, men det är svårt att säga något redan nu, sa Carlsson, fysioterap­eut till vardags.

Samtidigt den spelare som tränarpare­t Patrik Thulin-kajsa Mazolaqi minst av allt vill ha vid sidan av planen.

– Förlusten nu kan jag ta, om Elin är borta är det mycket värre, sa till exempel Thulin efter matchen.

CARLSSONS SKADA GJORDE också att Skoftebyn kom av sig i sin jakt på kvittering, det boll- och spelmässig­a övertaget var så stort i andra halvlek att statistike­n, om det funnits någon sådan, ganska säkert hade visat upp mot 90-10 i hemmafavör.

Det som ställde till det för Skoftebyn den här gången var – förutom Elin Carlssons skada då – den första halvleken där QBIK redan efter 30 minuter hade placerat tre bollar bakom debuterand­e Sara Olofsson i hemmalaget­s mål.

Olofsson spelklar så sent som i fredags och rätt in i hetluften bara två dagar senare.

Överhuvudt­aget hade inte hemmalaget någon tur med spelarmate­rialet den här söndagen, redan innan Carlssons skada tvingades man till ett längre uppehåll sedan Skoftebyn-qbik 3-4 (1-3) Målen: 0-1 (7) Anna Ringsby, 0-2 (21) Anna Lindgren, 1-2 (22) Elin Carlsson, 1-3 (30) Anna Lindgren, 2-3 (70) Anna Martinsson, 2-4 (90+2) Alma Söderström, 3-4 (90+7) Wilma Jansson. Domare: Peter Jäger. inhopparen Anna Martinsson fått en rensning från en Qbik-spelare från nära håll mitt på näsan så att kraftigt blodvite uppstod.

Martinsson kom dock tillbaka i spel och gjorde mål bara ett par minuter senare.

DET FICK PATRIK Thulin att beordra full fart framåt samtidigt som man öppnade sig för omställnin­gar, och det var på en sådan Alma Söderström rann igenom och drog ner rullgardin­en för Skoftebyn.

– Vi spelade väl 3-2-5 på slutet, sa Thulin, samtidigt som han förbannade den otur som tycks förfölja laget, mittbacken Edina Osmanovic är ju borta sedan tidigare.

Inhopparen Wilma Jansson gjorde för all del ett tredje hemmamål, men QBIK hann inte mer än göra avspark förrän det var game over.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? AJ, AJ, AJ. Elin Carlsson hann med att göra mål för Skoftebyn i förlustmat­chen mot QBIK, men tvingades avbryta matchen med en befarad svår knäskada i den andra halvleken.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE AJ, AJ, AJ. Elin Carlsson hann med att göra mål för Skoftebyn i förlustmat­chen mot QBIK, men tvingades avbryta matchen med en befarad svår knäskada i den andra halvleken.