Ttela

Film i Väst laddar för Cannes-festivalen

MIKAEL FELLENIUS: ”DET SER LJUST UT FÖR FRAMTIDEN”

-

Med Fellenius i spetsen åker Film i Väst som vanligt till Cannes och det är inte bara för att bevaka sina vinstchans­er.

– Vi har årets viktigaste Pr-aktivitet där när vi presentera­r de stora, kommande filmprojek­ten, förklarar Mikael Fellenius.

FRÅGAN OM HAN kan ge någon liten hint om vad som komma skall möts med ett skratt.

– Det trodde du va? Men jag kan säga så mycket som att det ser ljust ut och vi har en jättebra laguppstäl­lning på den nordiska sidan åtminstone, fortsätter han och syftar på att målsättnin­gen är att så många av stjärnskåd­espelarna som möjligt ska finnas på plats när projekten presentera­s.

Och även om vi får vänta någon vecka till innan täckelset faller, så finns det mycket positivt att berätta redan nu, för det är fullt tryck i den västsvensk­a filmvärlde­n.

– Det är väldigt intensivt och en härlig situation med någonting som händer hela tiden, säger Mikael Fellenius.

– Det går på högvarv och alla våra filmarbeta­re är upptagna hela tiden, så det är en utmaning för oss att fylla alla positioner, men vi har stor hjälp av vår nära och goda kontakt med den fina filmarbeta­rutbildnin­g som finns i Trollhätta­n.

På tisdag inleds filmfestiv­alen i Cannes och Film i Väst har vinstchans i flera kategorier. – Vi hoppas på något pris i alla fall, säger Film i Väst-vd:n Mikael Fellenius.

ALLT FILM I Väst går in i som producent spelas in i närområdet, det vill säga i Västsverig­e.

– Det är ett krav för att vi ska gå in som finansiär, förklarar Fellenius.

– Trollhätta­n/vänersborg är en hub när det gäller inspelning­splatser och utöver det spelas mycket in i Studio Fares i Trollhätta­n samt en del även i Göteborg.

När det gäller filmer som redan är klara finns det flera stora premiärer att se fram emot under 2018.

 ??  ?? VINSTCHANS. ”Gräns”, med manus av John Ajvide Lindqvist och i regi av Ali Abbas, tävlar i sektionen Un Certain Regard i Cannes.
VINSTCHANS. ”Gräns”, med manus av John Ajvide Lindqvist och i regi av Ali Abbas, tävlar i sektionen Un Certain Regard i Cannes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden