Ttela

BIG LAKE CRUISERS VILL SLÅ REKORD

- SVEN-GUNNAR SVENSSON sven-gunnar.svensson@ttela.se

På lördag är det dags för traditions­enlig bilutställ­ning i Mellerud. Arrangören Big Lake Cruisers anordnar detta för 19:e gången. – Blir det fint väder så satsar vi på att slå fjolårets rekord, säger Anders Tuten Andersson.

2017 kom det över 200 fordon och det var rekord med råge, enligt arrangören. Väderprogn­osen pekar på skapligt fint väder till helgen, vilket borgar för hög stämning och många fina utställnin­gsfordon.

Priser delas ut i tre kategorier och det är Finaste bil, Fräckaste bil samt Klubbens val. Det senare priset har tillkommit på senare tid för att inte bilägare med flest supportrar och anhängare ska dra längsta strået.

Förutom bilutställ­ningen blir det även dans i form av buggskola och jive, den senare dansformen har sitt ursprung i 1940-talets USA. Jive har influenser av boogie, rock & roll, afrikansk och american swing och lindyhop.

Alibaba och de 40 rövarna kommer och ställer ut sina mopeder. Det blir även tipspromen­ad och enligt Anders Tuten Andersson ”små och stora överraskni­ngar”.

– Det finns även gratis platser för att sälja fordonsoch nostalgire­laterade delar och föremål.

Vid 14-tiden avrundas bilutställ­ningen med prisutdeln­ing.

– För de som har tänkt vara kvar efteråt gäller sunt förnuft och att man följer lag och ordning. Man får inte skräpa ned och det gäller även att tänka på andra, avslutar Anders Tuten Andersson.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? ARRANGÖR. Big Lake Cruisers anordnar bilutställ­ning på Västerråda för 19:e året och Anders Tuten Andersson är som brukligt spindeln i arrangörsn­ätet.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ARRANGÖR. Big Lake Cruisers anordnar bilutställ­ning på Västerråda för 19:e året och Anders Tuten Andersson är som brukligt spindeln i arrangörsn­ätet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden