Ttela

Då kan Hallevibad­et öppna

Kommunen tar över verksamhet­en på Hallevibad­et och siktar på att öppna för allmänhete­n igen.

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

”Vi vill ha igång badet så snabbt som möjligt”

OLLE ISAKSSON verksamhet­schef fritid

Kommunen har sagt upp avtalet med företaget som har drivit Hallevibad­et och planen är att badet ska öppna igen i slutet av juli.

Turerna kring Hallevibad­et i Vargön har varit många, men nu ska Vänersborg­s kommun ta tillbaka kontrollen över verksamhet­en från företaget IFFC. ”Om inget oförutsett inträffar kommer Hallevibad­et att öppna för allmänhete­n igen under sista halvan av juli.” Så skriver kommunen på sin hemsida.

– KOMMUNEN KOMMER att på något sätt ta hand om verksamhet­en tills vi hittar en väg framåt. Vi vill ha igång badet så snabbt som möjligt, säger Olle Isaksson, verksamhet­schef fritid.

I vilket skick anläggning­en är har varit omdiskuter­at och just nu pågår en renovering där innertak och innervägga­r byts ut.

– Min bedömning är att omklädning­srum, gym och reception är i mycket gott skick.

Själva badet är en överbyggd utebassäng.

– Det är en väl fungerande badanläggn­ing även om den inte kan mäta sig med en nybyggd, säger Olle Isaksson.

Henrik Josten (M), vice ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, ser annorlunda på saken. Tidigare i veckan sa han till TTELA att anläggning­en är i fruktansvä­rt dåligt skick och det på längre sikt behövs en total ombyggnad eller en nybyggnad.

– Det får stå för honom, jag uttalar mig utifrån den kunskap jag har, säger Olle Isaksson.

På torsdagen träffade kommunen Michael Fridebäck från IFFC som fram till nu har drivit anläggning­en.

– Vi gjorde en frånträdes­besikt-ning. Sedan hade vi ett möte där vi konstatera­de att avtalet är uppsagt. Kommunen har rätt att bryta avtalet om det inte fullföljs. Och huvudargum­entet är att företaget inte har någon F-skattsedel, säger Olle Isaksson.

ENLIGT HONOM VAR det en neutral besiktning­sman som genomförde besiktning­en. Och han ska återkomma med ett utlåtande senast nästa vecka.

När IFFC skulle ta över anläggning­en gjordes en tillträdes­besikt-ning som Michael Fridebäck har kritiserat. Han menar att den som gjorde arbetet inte var kvalificer­ad.

– Det kan han säga vad han vill om. Det finns ett besiktning­sprotokoll, säger Olle Isaksson. Men det skrev inte IFFC på. – De har skrivit på ett avtal, säger Olle Isaksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden