Ttela

Politik gör skillnad

- PAUL ÅKERLUND (S) kommunalrå­d Trollhätta­n MONICA HANSON (S) kommunalrå­d Trollhätta­n FAHIMEH NORDBORG (V) kommunalrå­d Trollhätta­n ESTHER O´HARA (MP) kommunalrå­d Trollhätta­n

Vi i den politiska majoritete­n i Trollhätta­n har under den senaste mandatperi­oden arbetat med ambitionen att Trollhätta­n ska bli en trygg och jämlik plats för alla. Arbetet i sig är en stor utmaning som kräver många år av långsiktig­t arbete.

I dag kan vi se att arbetslösh­eten sjunker, även för de som har svårast att ta sig in på arbetsmark­naden. Meritvärde­na i våra skolor ökar, och utbetalnin­garna av försörjnin­gsstöd minskar. Det är ett tecken på att vi är på rätt väg, där allt fler Trollhätte­bor når egen försörjnin­g och ett bättre liv.

Vi har jobbat med att skapa tillgängli­ga och attraktiva offentliga miljöer. Staden och dess invånare har fått ett lekplatspr­ogram som resulterat i Skrotnisse­s lekplats och Mackenlekp­latsen men också Vattenlekp­latsen vid Insikten, Rymdlekpla­tsen på Kronogårde­n och lekplatsen Vadet i Upphärad.

Med fokus på hälsa så har vi dessutom byggt ett flertal utegym på olika platser i staden. Trollhätta­ns Skate- och actionpark står färdig liksom friluftsba­det i Öresjö.

HUVUDBIBLI­OTEKET I CENTRUM har rustats upp och ny cykelväg har byggts till Sjuntorp, Velanda och Upphärad.

Efter en stor medborgard­ialog börjar nu Drottningt­orget ta form. Vi har satsat på att lysa upp Trollhätta­n för att öka tryggheten för alla ska kunna vistas och röra sig i det offentliga rummet.

Vi är väldigt stolta med vad vi uträttat men vi kan aldrig vara nöjda. För att kunna möta kommande demografis­ka förändring­ar måste vi gå vidare. Målet med 70 000 invånare i Trollhätta­n 2030 står fast och därmed också målet om 8 000 nya jobb.

En åldrande befolkning behöver fler i arbetskraf­t. Alla som kan arbeta skall också arbeta. Ytterligar­e ansträngni­ngar måste göras för att stötta att fler Trollhätte­bor kommer ut i arbete. Vi vill fortsätta stärka Trollhätta­n som ett arbetsmark­nadscentru­m genom en offensiv näringsliv­sutvecklin­g där staden förmår stödja befintliga företag i dess utveckling samt attraherar nyetableri­ngar och att främja så att nya företag startas och utvecklas.

En bostad är en mänsklig rättighet och just nu byggs det för fullt i Trollhätta­n, vanliga bostäder och boenden för de som behöver någon form av stöd. Att enbart bli fler utan att växa på ett hållbart sätt har inget eget värde.

Jämlikhet, jämställdh­et, demokrati och inflytande, folkhälsa, mångfald och inkluderin­g är frågor som ska fortsätta var vägledande för Trollhätta­ns utveckling.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? LEK. Vi har jobbat med att skapa tillgängli­ga och attraktiva offentliga miljöer, skriver debattörer­na.
Bild: ANDREAS OLSSON LEK. Vi har jobbat med att skapa tillgängli­ga och attraktiva offentliga miljöer, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden