Ttela

Kanadensar­e ny i Skoftebyn

- MARTIN AHLIN

Han kom, åkte hem och kom tillbaka. Och nu är Connor Macmillan spelklar för Skoftebyns IF. – En Mido-typ, säger tränaren Tobias Karnevi om kanadensar­en.

Det var under vårsäsonge­n 2015 som den Uddevalla-bördige anfallaren Mido kom in som en frisk fläkt på Nysätra och leverade poäng i massor, innan han samma sommar begav sig vidare till FC Trollhätta­n.

Huruvida den 24-årige kanadensar­en Connor Macmillan har förutsättn­ingarna att upprepa Midos succé återstår att se, men i Skoftebyn anser man sig ha gjort ett rejält fynd.

– Det är en snabb och irrationel­l spelare. Han ser jävligt intressant ut, säger Tobias Karnevi som fick se yttern prestera på mycket hög nivå redan i helgens seriematch (0-0) mot Vårgårda.

Connor Macmillan är ursprungli­gen uppvuxen i Chilliwack, strax öster om Vancouver. tränare i Skoftebyn

Han har en intressant meritlista som bland annat innehåller ett provspel med proffsklub­ben Vancouver Whitecaps, samt en medverkan för Kanadas räkning i förra sommarens upplaga av det internatio­nella idrottseve­nemanget Universiad­en, som då arrangerad­es i Taiwan.

MACMILLAN BESÖKTE OCKSÅ Trollhätta­n i våras, där han såväl tränade som spelade matcher med Skoftebyn. Först två månader senare är det dock alltså klart att han represente­rar laget under den pågående säsongen.

– Ett jättenytti­gt tillskott, säger sportchefe­n Robert Almqvist.

”Det är en snabb och irrationel­l spelare”

TOBIAS KARNEVI,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden