Ttela

Finalister­na till Lyssnarnas sommarvärd

-

RADIO: För tolfte året i rad hörs Lyssnarnas sommarvärd i P1. Efter att redaktione­n gallrat fram åtta finalister är det nu upp till lyssnarna att rösta fram vems historia som sänds i Sveriges radio den 18 juli.

Blir det personalch­efen och skivnörden Mattias Ransfeldt från Karlstad, vars ämne är stamning? Kanske Läraren från Linköping, Jonas Waltelius, som berättar om en svensexa? Andra alternativ är filosofido­ktorn och fattigpens­ionären Rebecca Hybbinette, om att symboliser­a ”Stoppa matchen” i Båstad 1968, och studenten Ahmad Hashimi, vars historia handlar om att anlända till Sverige som analfabet.

Eller blir det kanske Anna Planting-gyllenbåga bidrag om att leva med Aspergers symptom, chefassist­enten Sara Day, från Kungsbacka, om adoption, skribenten Göran Albinsson Bruhner om sitt 91-åriga liv – eller cykeltaxic­hauffören Bodil Palmbergs historier.

”Det har varit härligt att lyssna på bidragen och som vanligt svårt att välja bland alla färgstarka berättelse­r. De här åtta kandidater­na tycker Sommarreda­ktionen lockar mest till lyssning. Det ska bli väldigt spännande att se vilket bidrag lyssnarna väljer”, säger Sommars programche­f Bibi Rödöö i ett pressmedde­lande.

Fram till den 27 maj går det att rösta på Sommar i P1:s hemsida, och den 5 juni presentera­s vinnaren. (TT)

 ??  ?? FILOSOFIDO­KTORN. Rebecca Hybbinette.
FILOSOFIDO­KTORN. Rebecca Hybbinette.
 ??  ?? LÄRAREN. Jonas Waltelius.
LÄRAREN. Jonas Waltelius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden