Ttela

Engla och Hilda gör li

MELLERUD: ”JAG BERÄTTAR GÄRNA OCH DET ÄR BÄTTRE ATT MAN FRÅGAR”

-

På det stora altangolve­t hemma i Mellerud sitter 2-åriga Engla och stuvar om bland leksakerna så de flyger åt alla håll. Till höger om henne sitter Hilda Isaksson, 10 månader gammal, tillsamman­s med mamma Therese Isaksson, 27 år, från Vänersborg.

Therese säger att visst finns en oro kring hur Hilda ska klara sig i framtiden eftersom hon förutom Downs syndrom också har en hörselneds­ättning, men att de försöker vara här och nu.

– Ibland tänker vi att det kommer ta lång tid innan hon lär sig saker, vi trodde att det skulle dröja innan hon kunde sitta själv utan stöd, men helt plötsligt så gjorde hon det. Hon överraskar hela tiden och när något sånt händer blir man glad, det känns i hjärtat, säger Therese Isaksson och ler stort.

När Johanna Alexanders­son, 33 år, från Mellerud födde dottern Engla fick hon två besked – att Engla var kritiskt sjuk och hade Downs syndrom. – En bekant till mig sa att de här barnen väljer sina föräldrar för att de vet att man kommer klara av hindren, säger Johanna Alexanders­son.

JOHANNA ALEXANDERS­SON instämmer och menar att man firar varje framsteg, eftersom man inte tar något för givet.

Johanna och Therese kom i kontakt efter att Johanna under ett läkarbesök berättat att hon saknat

 ??  ?? FANN VARANDRA. Johanna Alexanders­son, med 2-åriga Engla, och Therese Isaksson med Hilda, 10 månader. De båda kom i kontakt med avarandra sedan Johanna
FANN VARANDRA. Johanna Alexanders­son, med 2-åriga Engla, och Therese Isaksson med Hilda, 10 månader. De båda kom i kontakt med avarandra sedan Johanna

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden