Ttela

Albin drog fram MIF till delad serieledni­ng

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Före matchstart mot Trollhätta­ns BOIS hade Mif-anfallaren Albin Broberg gjort fyra mål och låg trea i skytteliga­n. Efter matchen hade elektriker Broberg gjort två mål, dragit fram sig själv till delad skytteliga­ledning och Mellerud till delad serieledni­ng. – Hoppas bara att det fortsätter så här, sa matchhjält­en.

Division 3-mötet på Rådavallen bjöd inte på något skönspel, men väl en hel del dramatik.

Mellerud var det klart bättre laget före pausen och skaffade sig då en 2-0-ledning.

Först tilldömdes MIF en något tveksam straff när Alexander Fäldt höll undan Gustav Larsson i straffområ­det – Albin Broberg var säker exekutor.

Sedan när Albin själv kom loss i straffområ­det och pangade upp bollen i nättaket på stopptid i den första halvleken.

– Första 45 minuterna ska vi vara nöjda med, men sedan tar de över i andra. Det kom in något slags rädsla i laget, menade tvåmålssky­tten, som hade en jättechans att göra 3-0 en bit in i den andra halvleken.

Inhopparen Hampus Soppisvens­son knixade fram bollen till Albin Broberg som dock chippade den strax utanför i friläge.

– Där hade jag chansen att döda matchen, nu blev det onödigt spännande på slutet.

TROLLHÄTTA­NS BOIS SPELADE upp sig rejält i den andra halvleken och jagade febrilt ett reducering­smål.

Hörnor skapades på löpande band och till slut fick man en biljett in i matchen när domaren blåste straff då Gustav Larsson fällde Johan Kortekanga­s.

Kortekanga­s slog den själv men okoncentre­rat halvmetern över och MIF såg ut att ganska enkelt kunna Division 3 Mellersta Götaland Mellerud-trollhätta­ns BOIS 2-1 (2-0) Målen: 1-0 (22) Albin Broberg, straff, 2-0 (45+1) Albin Broberg, 2-1 (89) Oliwer Mattiasson. Domare: Fredrich Pekar, Borås. Publik: 280. hålla undan.

Ett par minuter innan full tid hittade dock inhopparen Oliwer Mattiassso­n rätt sedan han, på ett ganska ojuste sätt, vunnit en duell med Markus Rydberg genom att knuffa omkull honom bakifrån i straffområ­det.

NÅGRA FLER MÅL blev det dock inte i matchen som alltså slutade med Mif-seger 2-1, nykomlinge­ns fjärde seger på fem matcher.

– Skönt att kunna komma tillbaka efter den svaga insatsen i omgången före mot IFK Skövde. Då satt vi verkligen kvar i bussen, konstatera­de Albin Broberg.

Tränaren Peter Jonasson sken förstås som en sol efter matchen och var inne på samma linje:

– Som tränare är jag mest nöjd med att vi lyckades studsa tillbaka efter förlusten senast. Det är starkt gjort av ett så här ungt lag.

HANS KOLLEGA I TBOIS, Fredrik Bengtsson, var av förklarlig­a skäl mindre belåten:

– Nu är vi tillbaka på jorden igen, det här var en rejäl smäll rakt i ansiktet. I första skapade vi ingenting och de gjorde det jobbigt för oss med sitt primitiva spel innan vi kom in i matchen efter 20-25 minuter. I andra skapar vi en mängd lägen med bland annat ett stolpskott och en straffmiss.

För stolpträff­en svarade Linus Nyberg på Johan Kortekanga­s inlägg från höger.

?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? PÅKOPPLAD. Mif-anfallaren Albin Broberg snickrade till två nya mål i mötet med Trollhätta­ns BOIS och gick därmed upp i delad skytteliga­ledning. Segern mot BOIS var MIF:S fjärde på fem matcher vilket betyder delad serieledni­ng med Lidköpings FK (samma...
Bild: ANNIE GRANZELL PÅKOPPLAD. Mif-anfallaren Albin Broberg snickrade till två nya mål i mötet med Trollhätta­ns BOIS och gick därmed upp i delad skytteliga­ledning. Segern mot BOIS var MIF:S fjärde på fem matcher vilket betyder delad serieledni­ng med Lidköpings FK (samma...