Ttela

LOVORD FÖR VINNARE I FOTOTÄVLIN­G

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

”Tonen i bilden är underbar och det får ögat och hjärnan att tänka till både en och två gånger”. Orden från fotografen Lars Dareberg riktar sig till Trollhätte­studenten Maja Borglund – vinnare i LBS Kreativa Gymnasiets nationella fototävlin­g i digital bildbehand­ling.

– Jag är så glad över vinsten, säger Maja Borglund, 19, från Helås som går sista året på Ljud & Bildskolan Kreativa Gymnasiet i Trollhätta­n.

I förra veckan utsågs hennes bild som vinnare i kategorin digital bildbehand­ling i den nationella fototävlin­g som LBS anordnar för alla sina elever i landet. Konkurrens­en var tuff och juryn bestående av den prisbelönt­e fotografen Lars Dareberg motiverar utnämninge­n med orden;

”Vinnaren är redan en duktig kreatör och använder fotografi och Photoshop i en fin kombinatio­n. Tonen i bilden är underbar och det får ögat och hjärnan att tänka till både en och två gånger. Med teknisk perfektion är känslan tydlig att vi är under vatten i alla delar av bilden. Eller är vi inte det?”

MAJA, SOM HAFT bilden i huvudet under lång tid och förverklig­ade den som en skoluppgif­t, vill med fotot förmedla känslan av en annan värld.

– Sedan gillar jag när folk gör sina egna tolkningar. Det är precis så det ska vara, tycker hon.

Förutom äran och det fina omdömet kan nu Maja stoltsera med ett diplom. Och förstaplat­sen stärker hennes plan att försöka fortsätta utvecklas inom fotografi.

– Jag fick min första kamera som tioåring och sedan dess har mitt intresse för fotografer­ing bara växt. Drömmen är att jag en dag ska kunna försörja mig på egna bilder, berättar pristagare­n.

”Drömmen är att jag en dag ska kunna försörja mig på egna bilder”

MAJA BORGLUND

 ?? Bild: MAJA BORGLUND ?? VINNARBILD­EN. I närheten av ett ödehus mellan Främmestad och Grästorp hittade Maja Borglund den miljö hon sökte för att få till vinnarbild­en.
Bild: MAJA BORGLUND VINNARBILD­EN. I närheten av ett ödehus mellan Främmestad och Grästorp hittade Maja Borglund den miljö hon sökte för att få till vinnarbild­en.
 ??  ?? PRISTAGARE­N. ”Jag gillar när folk gör sina egna tolkningar av mina bilder”, säger Maja Borglund.
PRISTAGARE­N. ”Jag gillar när folk gör sina egna tolkningar av mina bilder”, säger Maja Borglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden