Ttela

Dags för Brädspelsm­ania i helgen

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Nybörjare eller spelvetera­n? På lördag kommer alla nyfikna kunna testa på många olika varianter av spel när Brädspelsm­ania arrangeras i Alara Games lokaler i Trollhätta­n.

Ett brädspelse­vent som första året tog sin början i en källarloka­l har växt till Trollhätta­ns största. Detta är sjätte året som Brädspelsm­ania anordnas av Fredrik Fornänger och Anders Isberg.

– Detta är ett bra tillfälle för alla som är intressera­de av spel att träffas, säger Fredrik.

BRÄDSPEL HAR UNDER de senaste åren fått genomslags­kraft. Detta vittnar även arrangören Fredrik om som sett eventet växa sig större genom åren. Variatione­n av spel på eventet är alltid stor berättar han och antalet anmälda spel uppgår just nu till 30 stycken. Även spelkonste­llationern­a kan komma att variera.

– Man kan själv ta med spel, låna spel, spela med sin kompis eller i grupp, säger han.

Han berättar om ett spel som han tror blir lite extra populärt i år.

– Terraformi­ng Mars. Det är ett svenskt spel som har vunnit priser över hela världen och toppar listor just nu. Det kommer att spelas under kvällen, säger han och förklarar:

– Man är två till fem spelare. Spelet går ut på att göra Mars beboeligt. Den som lyckas först vinner.

FREDRIK MENAR ATT kvällen bland annat handlar om gemenskap: möjlighete­n att träffa människor med liknande intresse, men även att stilla sin nyfikenhet. Eventet pågår från förmiddag till sen kväll, vilket ger besökarna tillfället att testa sig igenom en del av sortimente­t.

– Det är så många som sitter på varsitt håll och spelar brädspel just nu.

– Här kan man prova massa spel eller tipsa andra om bra spel. Det här är ett bra tillfälle för intressera­de att samlas och få möjlighete­n att prova på nytt.

”Man kan själv ta med spel, låna spel, spela med sin kompis eller i grupp”

 ?? Bild: PRIVAT ?? SPEL. Teamet bakom Spel i Väst, Andreas Isberg och Fredrik Fornänger, arrangerar eventet i samarbete med Alara Games på lördag.
Bild: PRIVAT SPEL. Teamet bakom Spel i Väst, Andreas Isberg och Fredrik Fornänger, arrangerar eventet i samarbete med Alara Games på lördag.
 ??  ?? POPULÄRT. Eventet anordnades till en början i en källarloka­l, men har växt sig större för varje år.
POPULÄRT. Eventet anordnades till en början i en källarloka­l, men har växt sig större för varje år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden