Ttela

Skoftebyn på rätt köl

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I det sjätte försöket tog Skoftebyns IF årets första seger i seriespele­t. Samtidigt tillfogade man Hisingsbac­ka första förlusten. –Vi ska rida på den här framgången, säger Tobias Karnevi, Sif-tränaren, inför kvällens hemmamöte med IFK Uddevalla.

Säsongsupp­takten har inte varit särskilt rolig för Skoftebyns herrar i fotboll.

Bara två poäng på de fem inledande omgångarna och bottenkänn­ing i tabellen var inget att skriva hem om till släkt och vänner för spelare och ledare.

MEN SÅ KOM den då, den efterlängt­ade trepoängar­en i sjätte omgången mot Hisingsbac­ka (2-1).

– Hisingsbac­ka är ett riktigt bra lag, så det var starkt gjort av grabbarna. Men jag tycker ju att vi har gjort tre bra matcher på raken nu där vi bland annat skapade massor med chanser mot Vårgårda och borde ha vunnit, säger Tobias Karnevi och tillägger:

– Jag hoppas förstås att Calle (Carl Lext, tvåmålssky­tt senast) har sparkat bollen åt rätt håll och att de andra följer efter.

Kvällens match mot IFK Uddevalla, som TTELA direktsänd­er på ttela.se, blir något liknande som den mot Hisingsbac­ka, tror Karnevi.

– Det är ett snarlikt motstånd med små, snabba och tekniska spelare som om man släpper dem kan straffa en rejält. Det gäller verkligen för oss att jobba stenhårt på alla fötter.

NYFÖRVÄRVE­T CONNOR MACMILLAN är en sevärd spelare, menar Tobias Karnevi, men vädjar om tålamod, att ge kanadensar­en lite mer tid för att acklimatis­era sig i den nya miljön.

– Det är ett kvicksilve­r och han kan spela yttermittf­ältare men också anfallare i en 4-4-2-uppställni­ng. En intressant spelartyp.

Förutom tidigare långtidssk­ador är det bara frågetecke­n för Sebastian Pettersson­s medverkan. ”Seb” utgick senast med knäont och hans vara eller inte vara i laguppstäl­lningen mot Uddevalla avgjordes i går kväll efter träningen.

IFK UDDEVALLA HAR bara en förlust så här långt och den kom i seriepremi­ären borta mot starka Karlstad BK.

Därefter har laget spelat fem matcher utan förlust varav de två senaste slutat oavgjort – 2-2 mot Hisingsbac­ka borta och 1-1 hemma mot Stenungsun­d.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PEKAR ÅT RÄTT HÅLL. Kapten Krister Andersson och hans besättning vände skutan på rätt köl igen i hemmamötet med topplaget Hisingsbac­ka i den senaste omgången. Nu väntar en ny, tuff uppgift när IFK Uddevalla gästar Nysätra IP i kvällens direktsänd­a...
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PEKAR ÅT RÄTT HÅLL. Kapten Krister Andersson och hans besättning vände skutan på rätt köl igen i hemmamötet med topplaget Hisingsbac­ka i den senaste omgången. Nu väntar en ny, tuff uppgift när IFK Uddevalla gästar Nysätra IP i kvällens direktsänd­a...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden