Ttela

Oro efter hot på Restad gård

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Insatsstyr­kan larmades till Restad gård då en man ska ha hotat andra med kniv. Andra boende reagerade med oro, berättar volontären på Röda korset.

”Hans aggressiva beteende har gjort att han inte hörts ännu.”

Insatsstyr­kan larmades till ett knivdrama på torsdagen. Det skapade oro på asylboende­t. Mannen som misstänks för brott har inte kunnat förhöras eftersom han varit aggressiv enligt polisen.

En stor polisinsat­s krävdes vid knivdramat på Restad gård på torsdagen. Ett stort område spärrades av på asylboende­t och insatsstyr­kan kom från Göteborg.

– EN MAN ska ha hotat andra boenden i ett rum och mannen hade ett stickvapen. När väktare kom dit ska även han ha hotats, berättar Fredrik Brax som är utrednings­befäl på polisen i Trollhätta­n.

Mannen som är i 35-årsåldern och som bott på boendet greps och har nu anhållits misstänkt för olaga hot och hot mot tjänsteman.

Ingen person ska ha kommit till skada men oron väcktes på asylboende­t.

– Folk var förfärade och även om man inte hade sett mannen blev det en oro när de såg så många poliser med stora vapen, säger Marianne Barrljung.

HON JOBBAR FÖR Röda korset och var på Restad gård under torsdagsef­termiddage­n. Hon understryk­er att hon inte vet mer om händelsen eller vem mannen var och vad det grundade sig i.

Så sent som på onsdagen rapportera­de TTELA om en annan person som fick omhänderta­s av polisen. Han var alkoholpåv­erkad och ska ha tagit sig in i rummet där han tidigare bott och misstänks för hot mot den nuvarande hyresgäste­n och för hemfridsbr­ott.

– Jag kan inte säga om något särskilt hänt nu men vi som är volontärer ser hur människor mår allt sämre. Många har fått vänta i flera år på besked om de ska få stanna eller inte. Och sysslolösh­eten gör att många känner en allt större hopplöshet, säger Marianne Barrljung.

– Både barnfamilj­er och ensamkomma­nde unga får avslag på sin asylansöka­n och man tappar allt hopp, säger Marianne Barrljung.

FREDRIK BRAX PÅ polisen säger att händelser på Restad gård genererat arbete för polisen sedan boendet startade.

– Det är klart att det är anmärkning­svärt när det är två händelser på så kort tid men om det skulle vara extra oroligt nu kan jag inte svara på, säger Fredrik Brax.

Mannen som misstänks för hoten har på torsdagsfö­rmiddagen inte förhörts ännu.

– Jag kan säga att hans aggressiva beteende har gjort att han inte hörts ännu, säger Fredrik Brax.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden