Ttela

Många sjuka nekas sjukpennin­g

-

Svar till signatur ”Med vänliga hälsningar Konfundera­d” (7 maj)

Jag har läst din insändare flera gånger, men förstår ändå inte riktigt vad du menar. Din insändare är ett svar till ”Linda”, som skriver den 28 april att hon har hamnat mellan stolarna. Försäkring­skassan tycker att hon mår för bra för att vara sjukskrive­n medan Arbetsförm­edlingen menar att hon mår för dåligt för att överhuvudt­aget påbörja något program.

Så här ser verklighet­en ut idag. Många som är sjuka får inte längre någon sjukpennin­g. Är du helt omedveten om detta? Lyssnar du inte på nyheterna? Har du inte hört talas om att regeringen vill sänka sjuktalen och att handläggar­e på Försäkring­skassan får högre lön om de ger fler avslag? Allt för att få ner sjuktalen.

Omedvetenh­eten och ointresset kring detta verkar vara stort, de flesta tänker inte på det förrän de själva drabbas. Och då kan det vara för sent, man kanske är så sjuk att man inte orkar strida för sin rätt att få sjukpennin­g.

Jag har ett förslag: Om regeringen vill spara pengar på sjukförsäk­ringen så kan man införa fler karensdaga­r i början på sjukperiod­en. Det är inte svårare att vara utan lön låt säga två veckor i början av en sjukperiod jämfört med att vara utan pengar på obestämd framtid i andra änden av sjukperiod­en.

Eller vad tycker du, ”Konfundera­d”? Och vad tycker ni andra, sjuka och friska, om dagens sjukförsäk­ring?

Väntar på Fk-besked

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden