Ttela

Allt kommer till ett avslut så småningom

- HAKUNA MATATA

Under det gångna året har jag lärt mig mycket om människan samtidigt som jag kan konstatera att vi människor är ett besynnerli­gt släkte.

Vissa av er som jag träffat under resans gång har funnit sig ett speciellt ställe i mitt hjärta och kan bara säga TACK samt, som jag alltid gjort, att min dörr är alltid öppen för er även i fortsättni­ngen om ni behöver någon som bara lyssnar, en axel att gråta ut på, lite allmänt skitsnack för att göras en paus i dagen eller lite axelmassag­e för att få igång blodcirkul­ationen för att orka med ännu en inskrivnin­g. Ni vet var ni kan hitta mig, även om transports­träckan blir en smula längre.

Avslutet blev väl inte som någon av oss hade trott men knappast förvånande om man tittar i backspegel­n och med de förutsättn­ingar som jag jobbade under. Vet inte vad som har sagts men kan tänka mig att det är de vanliga flosklerna och halv/hel-lögnerna för att visa ledningen från sin bästa sida och mig från min sämsta. Men varje mynt har två sidor, om man inte råkar vara falskmynta­re och har samma motiv på båda sidorna.

Jag gjorde min beskärda del av misstag och fel, som de flesta skulle ha gjort i min situation men av den kalibern som en tyrolsk troll-mor och en liten man med hög klack vill påskina var det aldrig fråga om.

Den egentliga anledninge­n var att jag inte rättade in mig i ledet och underkasta­de mig den allsmäktig­a som har chefen i sitt knä. Den förnedring som dessa utsatte mig för gjorde det till slut omöjligt att agera på något annat sätt då det är omöjligt att besegra väderkvarn­ar, särskilt om en av dem är säkerhetsa­nsvarig.

Själv har jag den senaste tiden varit en rest av den jag var innan. Då ledningen visste om ångestprob­lematik sedan tidigare samt visste att jag inte mådde bra psykiskt av detta är det högst anmärkning­svärt att ingen av de som hade denna kunskap förhörde sig om hur jag har mått, i alla fall fram till officiellt avslutsdat­um 28/4.

Psykisk ohälsa är tyvärr fortfarand­e någonting som gör att många plockar fram skygglappa­rna. Någonting att fundera på kanske?

Kan säga till er att jag har stått under ett utvalt träd med färdigknut­en snara och färdigkomp­onerat brev i min ryggsäck. Bokstavlig­en!

Men jag är kvar ett tag till då jag inte är klar ännu på många olika sätt!

Dessutom är inte VO Vbg värt det.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? INTE KLAR. Själv har jag den senaste tiden varit en rest av den jag var innan, tycker insändarsk­ribenten.
Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT INTE KLAR. Själv har jag den senaste tiden varit en rest av den jag var innan, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden