Ttela

Robin har gjort domarcomeb­ack

- MARTIN AHLIN

I Västergötl­and har domarkåren vuxit sig större i år (se artikel på nästa sida). En som bidragit till det är 23-årige Robin Runge från Vänersborg. – Det är fantastisk­t kul att vara tillbaka och döma fotboll igen, säger han.

För fem år sedan lade Robin pipan åt sidan. Den främsta anledninge­n var tidsbrist – han skulle börja studera på Göteborgs universite­t och fotbollen ramlade snabbt nedåt på prioriteri­ngslistan.

Men så, i våras, meddelade han Västergötl­ands fotbollför­bund att han kunde tänka sig att återgå till dömandet igen.

– Jag upplever att jag har lite mer tid nu än jag hade då. Sedan fattade jag det som att domarbrist­en var större än den varit tidigare och tänkte att det kunde vara kul att komma tillbaka igen. Det är ju en sporre till att hålla igång mer, säger han.

MEN ROBIN RUNGE får också börja längst ner i fotbollens näringsked­ja, genom att döma reservlags­fotboll och damfyran. Som assisteran­de domare väntar samtidigt matcher i damernas division 2, där flera lokala lag ingår. Har du ambitionen att klättra uppåt i serierna?

– Lite både och. Det är klart att det skulle vara kul, men fotboll är fotboll – det behöver inte vara en bättre match bara för att det är en division högre upp. Men visst hade jag kunnat tänka mig att döma division 5 eller 6 i framtiden.

PÅ FRÅGAN OM det bästa respektive sämsta med att vara domare säger Robin så här:

– Det bästa är att få vara en kugge i hjulet och att få se två bra fotbollsla­g spela bra fotboll och hjälpa dem med att göra det. Det finns egentligen inte så mycket negativt, utan det är väl vid de få tillfällen när det är en jädra massa tjat, konstatera­r han.

23-åringen rekommende­rar också fler att börja döma.

– Det är fantastisk­t kul. Jag har verkligen saknat det!

 ??  ?? Robin Runge från Vänersborg har gjort comeback som fotbollsdo­mare.
Robin Runge från Vänersborg har gjort comeback som fotbollsdo­mare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden