Ttela

Mattias från Vargön tvåa på Jsm-tävling

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vargösonen Mattias Augustsson, 21, stod i helgens Jsm-deltävling för en stark prestation då han körde till sig en andraplats i deltävling­ens slutställn­ing. – Jag har hittat flytet och lugnet i körningen, berättar han.

JSM i motocross avgörs i fyra deltävling­ar. I varje deltävling sker ett kval och därefter två finalrace där slutplacer­ingarna för dagen avgörs.

Efter en tung premiärtäv­ling låg Mattias Augustsson, född och uppvuxen i Vargön, på åttondepla­ts i totalställ­ningen sedan han kommit trea i det första racet men därefter fått problem med sitt fordon och tvingats inkassera en 16:e-plats i det andra racet.

– Det var riktigt tungt. Framförall­t försvårade det för mig att nå medalj i juniorklas­sen, berättar Mattias, som därmed var tvungen att köra upp sig ordentligt under lördagens andra deltävling i Rödeby för att komma närmare pallplatse­n i totalställ­ningen.

EN BRA BIT närmare kom han sedan hans starka förstarace resulterat i en fjärdeplat­s. Fyra är också hans ställning totalt efter att hälften av JSM avverkats sedan han avslutat lördagens tävling med att komma tvåa både i det andra racet samt i slutställn­ingen efter deltävling­en.

– Det känns riktigt bra. Jag har hittat flytet och lugnet i körningen. En bra vinter med hård träning börjar ge resultat, berättar Augustsson, som har en stark tro på att en Jsm-medalj kommer att bärgas vid säsongens slut.

– Jag har två deltävling­ar på mig och tror absolut att jag kan lösa en pallplats. Åby/örebro

DD-1. Lopp 9, 2140m, auto Ronja Loss Denco’slucky Kilab Bring Me Love Day Composite Cassiopeia* Ottens Dibaba Kerstin of Africa Cosmorita Princess S.W. Hip Hurray Boko Livi Mermaid Havefunwit­hme

har tre segrar på fyra starter så här långt och hon har gjort det mesta rätt. Läget är lite krångligt och det är tuffare emot nu men hon får tipset.

är härdad på V75 och gjorde ett mycket bra lopp senast, räknas.

DD-2. Lopp 10, 2100m, auto Melody Marke Judge Reo Saint Gerda Unheard Of Bonete Carisma Sisu Raise Broline Kiss Me Kate T.J. Zola Grand Cru Remember Rivner Bear Abiba Julia af Solnäs Miss Åslanda Sunwapta Goj Order by Heaven

fick snöpligt ge sig senast. Hon är en klart bra häst som får tipset. räknas tidigt trots svårt läge och kort vila.

Dd-system 8 rader

DD-1: 4, 9 DD-2: 4, 9, 11, 12

 ?? Bild: PRIVAT ?? KÖR SÅ DET RYKER. Mattias Augustsson från Vargön svarade för en imponerand­e insats i helgens Jsm-tävling i motocross.
Bild: PRIVAT KÖR SÅ DET RYKER. Mattias Augustsson från Vargön svarade för en imponerand­e insats i helgens Jsm-tävling i motocross.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden