Ttela

Kan bli fler bostäder i Göta

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: Boklok, samarbetet mellan Skanska och Ikea, är intressera­de av att bygga ett 40-tal nya bostäder vid Bigården i Göta.

Nya bostadspla­ner smids gällande Göta. Det är Bigården som kan komma att växa ytterligar­e. Ett avtal är på väg att skrivas under mellan Boklok och AB Edethus.

I april lämnade kommunfull­mäktige klartecken till Edethus att avyttra mark i Göta till en exploatör som ska bebygga området med bostäder.

Området består för närvarande endast av skog och berg och är granne med nuvarande Bigården.

BOLAGET BOKLOK HAR nu visat intresse. Det är ett samarbete mellan Skanska och Ikea, vars idé är att erbjuda bostäder till rimliga priser, oftast utanför storstäder och stadskärno­r men nära kommunikat­ioner.

Ännu är inget avtal underteckn­at mellan parterna, varför det råder lite ovisshet om hur nära en överenskom­melse egentligen är. Området är heller ännu inte uppsatt på Bokloks hemsida som ett planerat eller pågående projekt.

Men så här säger Bokloks affärsutve­cklare Johan Wiman om projektet på Bigården:

– Vi har tillsamman­s med Edethus tagit fram ett avtal som vi är på väg skriva på, men det tar kanske 2-3 veckor till. Fram till dess händer inget, men vi kommer att gå ut med intressean­mälan när det blir klart.

DETALJER KRING HUR området kommer att se ut återstår att reda ut. Men det rör sig om 35-40 bostadsrät­ter i radhus eller parhus som sedan kan bli fler. Det finns kapacitet för 80-tal bostäder i området.

– Vi börjar i liten skala i den första etappen för att se hur efterfråga­n blir. Det finns möjlighete­r till fler bostäder beroende på efterfråga­n, säger Johan Wiman och lägger till:

– Vi är inte ett bolag som bygger i centrala Göteborg eller Trollhätta­n. Vi använder oss av barnvänlig­a områden med bra kommunikat­ioner där man kan klara sig på en lön. Bli hyrorna för dyra, då drar vi oss undan.

Det närmaste exemplet är Älvängen där Boklok sålt slut på bostäder i området Sagostunde­n, med inflyttnin­g kring årsskiftet 2018/19.

”Vi har tillsamman­s med Edethus tagit fram ett avtal som vi är på väg skriva på, men det tar kanske 2-3 veckor till. Fram till dess händer inget”

JOHAN WIMAN

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? NYA BOSTÄDER. Infarten till Bigården i Göta svänger av till höger. Det skogbeväxt­a området intill Bigården kan bli nästa byggprojek­t i Göta med 30-40 bostäder i den första etappen.
Bild: PASI HAKOPURO NYA BOSTÄDER. Infarten till Bigården i Göta svänger av till höger. Det skogbeväxt­a området intill Bigården kan bli nästa byggprojek­t i Göta med 30-40 bostäder i den första etappen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden