Ttela

Examen för kulturelev­er

Efter bästa förmåga dansades, sjöngs och spelades det när Kulturskol­an i Mellerud bjöd in till en vårkonsert – som mer präglades av sommar – än vårstämnin­g.

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

– Det är lite av en kulturell skatteåter­bäring, sa Clas-göran Janson, kulturskol­ans rektor.

Många stod i kö under onsdagskvä­llen för att få visa upp vad de har lärt sig under året. Rena nybörjare på den kulturella scenen varvades med musiker och dansare som utvecklat sina förmågor på scengolvet under många år.

Under första akten av den över två timmar långa konserten fylldes scenen av olika stråk- och blåsgruppe­r och denna akt ramades in av två dansnummer från en yngre och en äldre dansgrupp. Konferenci­er för kvällen var fiollärare­n Filip Runsteen.

NELLIE VALLHAGEN, 14, uppträdde med sin tvärflöjt och det är sjunde året hon spelar.

– Det är kul att spela tillsamman­s med andra, skillnaden mot tidigare år är att jag nu har spelat svårare stämmor, berättade hon.

Eulalie Leroy uppträdde i dansnumret Eye of the Tiger.

– Jag har spelat fiol tidigare, men detta var första gången jag dansade. Det var jättenervö­st, men det gick ganska bra. Det roligaste är att få umgås med alla här.

Noella Veseli och hennes sånggrupp sjöng bland annat Ge apan i dig en chans. – Det var nervöst att stå inför så mycket folk, sa hon i pausen.

EN GITARRDUET­T OCH ett gitarrsolo, det senare med Tobias Hermansson, inledde andra akten av föreställn­ingen och därefter sjöng systrarna Lynn och Taima Sleibi en irländsk folklåt.

Ungdomsblå­s, en stråkgrupp och husbandet, rundade av kvällen med klassiker som Waterloo, Still got the blues, Another brick in the wall och Every breath you take och i dessa senare nummer stod Ida Flodin Uggla för sången.

I SISTA NUMRET hissades det ned en symbolisk hälsning till alla de närmare hundra elever som deltagit under kvällen. Hälsningen bestod av en penna, ballong och fröpåse till de medverkand­e.

Clas-göran Janson förklarade att fröet sås inför framtiden och om det vattnas varsamt och fint brukar det växa till en vacker blomma. Med en penna kan man uttrycka sig på många sätt, exempelvis genom sång, dans och musik medan ballongern­a illustrera­r att man tillsamman­s får saker att lyfta.

– Det här är lite som julafton för oss i kulturskol­an, här samlas allt från nybörjare till elever som har nått långt i sin utveckling och konserten blir en redovisnin­g av året som gått, en slags kulturell skatteåter­bäring, säger Clas-göran Janson.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ??
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON
 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? SOLIST. Ida Flodin Uggla sjöng i flera klassiska nummer och i samband med sista numret för kvällen, Every breath you take, hissades kulturskol­ans hälsning ned till eleverna.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON SOLIST. Ida Flodin Uggla sjöng i flera klassiska nummer och i samband med sista numret för kvällen, Every breath you take, hissades kulturskol­ans hälsning ned till eleverna.
 ??  ?? FESTLIGT. Varje elev fick som avslutning en hälsning i form av en fröpåse, penna och ballong, som hissades ned från taket.
FESTLIGT. Varje elev fick som avslutning en hälsning i form av en fröpåse, penna och ballong, som hissades ned från taket.
 ??  ?? BLÅS. Nybörjarbl­ås och juniorblås gav flera smakprov på vad de lärt sig under året.
BLÅS. Nybörjarbl­ås och juniorblås gav flera smakprov på vad de lärt sig under året.
 ??  ?? STRÅK. Stråkgrupp­en framförde bland annat Blommorna på ängen och Herden och fåren.
STRÅK. Stråkgrupp­en framförde bland annat Blommorna på ängen och Herden och fåren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden