Ttela

SÖKER BIL EFTER MC-OLYCKA

- LARS CARLSSON

I slutet på april skedde en mc-olycka på Edsborgsle­den där en man i 30-årsåldern omkom. – Eventuellt kan det ha skett i samband med ett förföljand­e och det har pågått ett tag i hög fart enligt vittnen, säger utredaren Linda Frid på trafikpoli­sen i Vänersborg.

Nu söker polisen efter en vit eller ljus bil som ska ha varit i sällskap med de två motorcykla­r som körde tillsamman­s i hög fart innan olyckan.

– Ja om någon har sett den här bilen, som körde först, och lagt märke till bilmärke eller registreri­ngsnummer, så vill vi gärna att man hör av sig till oss.

Den eventuella jakten ska alltså ha pågått ett tag innan olyckan, enligt de vittnen som polisen har hört.

NÄR OLYCKAN INTRÄFFADE vid middagstid den 28 april, på Edsborgsle­den mellan Gärdhemsro­ndelen och korsningen E45/tunhemsväg­en, ska den mc-föraren som förolyckad­es ha bromsat så tvärt att mc:n började wobbla och föraren flög av.

– OCH DET har gått fort, väldigt fort och under en längre tid har vittnen iakttagit. Det har vi också kunnat konstatera i vår utredning, säger Linda Frid.

I övrigt är det inte mycket nytt i utredninge­n. Olycksplat­sen och motorcykel­n är noggrannt undersökta och obduktione­n är klar, men ännu har inte polisen fått något protokoll, inte ens ett första utlåtande.

– Det är många ärenden hos rättsmedic­in som står på kö, för vi har mycket dödsolycko­r nu, säger Linda Frid.

BROTTSRUBR­ICERINGEN ÄR ENLIGT polisens förundersö­kning vårdslöshe­t i trafik. Tips om bilen lämnas på telefonnum­mer 114 14.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? SÖKER BIL. Polisen söker efter en vit eller ljus bil i samband med dödsolycka­n vid Edsborg för en knapp månad sedan.
Bild: JOHANNA LUNDBERG SÖKER BIL. Polisen söker efter en vit eller ljus bil i samband med dödsolycka­n vid Edsborg för en knapp månad sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden