Ttela

Nedskärnin­g för servicehus i Frändefors

- PERSONALEN

Socialnämn­dens ordförande säger att det inte skall bli någon skillnad för de boende i servicehus­et. Hur hon nu kan veta detta? Vi kan ge lite informatio­n om skillnaden.

För det första får alla vårdtagare ny personal, byte av sjuksköter­ska och om de larmar går det till Vänersborg i stället för att det kan komma någon omgående för det finns ingen nattperson­al på plats. Det blir till att larma på nattpatrul­len.

Vi ska få aktivitete­r och det är jättebra. Men matsalens öppettider är ännu inte löst, hoppas att ni håller vad ni lovat – öppen varje dag – jul, nyår, påsk med mera. Det framkom på möte ihop med vårdtagarn­a och deras anhöriga.

Vi hoppas att våra äldre får den goda maten från Brålandakö­ket alla dagar i veckan. Det är inte så att vi tror att vi är oumbärliga för våra äldre. Det kommer att gå jättebra med hemvården. Men vi köper inte att ni hela tiden säger att det inte blir någon skillnad. Ni hade kunnat göra ett studiebesö­k för att se vad våra fantastisk­a pensionäre­r gör under en dag. Inte att förglömma vad vår nattperson­al gör.

Alla vårdtagare kan inte sova eller är oroliga och då kan det vara skönt att någon kommer och tittar till en. Men det är väl inte någon idé att lyssna på oss undersköte­rskor och vårdbiträd­en?

Servicehus­et i Frändefors

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden