Ttela

Fullmäktig­e sa nej till guldkant för äldre

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

”Intresset för att jobba inom vård och omsorg svalnar, då måste vi tänka nytt”

MARIE-LOUISE BÄCKMAN (KD)

Marie-louise Bäckman (KD) föreslog förra året att Vänersborg skulle titta på möjlighete­n att samarbeta med Ung Omsorg för att öka trivseln för de äldre. Det blir det inget av.

Motionen, som har rubriken ”Ung Omsorg – en guldkant på tillvaron för våra äldre”, förslog att kommunen skulle titta på möjlighet att samarbeta med företaget Ung Omsorg. De skapar möten mellan generation­erna som ”ger de äldre guldkant på tillvaron och de unga ett meningsful­lt extra jobb”. Marie-louise Bäckmans tanke var att detta skulle locka ungdomarna att börja jobba inom omsorgen.

– Intresset för att jobba inom vård och omsorg svalnar, då måste vi tänka nytt.

FÖRSLAGET TILL BESLUT som låg på kommunfull­mäktiges bord var att ”motionen ska anses vara besvarad.” Tjänstemän­nen konstatera­r att det inte finns pengar till ett samarbete och att man redan jobbar långsiktig­t med att få tag på personal.

Marie-louise Bäckman tackade, som traditione­n bjuder, för svaret. Men hon var besviken.

– Det här svaret är inget att tacka för, det är ett bedrövligt svar, Morgan Larsson (MBP).

Han argumenter­ade för förlaget från talarstole­n och pekade på vad han menar är brister i utredninge­n, bland annat att det inte fanns några uppgifter om kostnader.

– Det står att det inte ryms, inom budget men ingenstans i handlingar­na kan jag se vad det kostar. Jag yrkar på att ärendet återremitt­eras och kompletter­as så att fullmäktig­eledamöter­na kan ta ett beslut på riktiga grunder.

ÄRENDET GICK TILL votering. Först konstatera­de församling­en med stor majoritet att saken inte skulle återremitt­eras. Sedan sa 29 ledamöter ja till tjänstemän­nens förslag. 19 ville bifalla motionen medan 2 avstod. En stol var tom.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL / TT ?? NEJ. Ett förslag om att kommunen skulle fundera kring att ta hjälp av ett företag att skapa möten mellan äldre och unga röstades ner.
Bild: PONTUS LUNDAHL / TT NEJ. Ett förslag om att kommunen skulle fundera kring att ta hjälp av ett företag att skapa möten mellan äldre och unga röstades ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden