Ttela

Kronprinse­ssan plockade skräp på Nordkoster

- JAKOB SIMONSSON

På torsdagen var kronprinse­ssan Victoria på plats på Nordkoster och ägnade en stund åt att plocka skräp tillsamman­s med skolelever.

I september inledde kronprinse­ssan sina vandringar genom Sverige som går genom landets 25 landskap och kommer att genomföras under de närmsta åren. Syftet med vandringar­na är att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den svenska naturen. På torsdagen var det Kosters tur.

Det var en vacker och solig dag på Nordkoster. Punktligt klockan 13:00 kom båten med kronprinse­ssan Victoria och hennes följe, och hon steg i land och hälsade på barnen från Kosters skola.

– Vad fin du är med alla halsbanden, säger hon till en flicka.

Även Bojarskola­ns klass 3 från Strömstad presentera­de sig. De har vunnit pris för skräpplock­ning och berättade för prinsessan att de gått till en bäck vid skolan och hittat konstiga saker.

– Där låg en kniv, en kaffebrygg­are och en tvättmaski­n, * I september inledde kronprinse­ssan sina vandringar genom Sverige. Vandringar­na som går genom landets 25 landskap kommer att genomföras under de närmsta åren. * Syftet med vandringar­na är att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. * Hittills har Victoria besökt Västergötl­and, Västerbott­en, Östergötla­nd, Värmland, Blekinge, Närke, Lappland, Gotland och Öland. säger en flicka.

Victoria och skolbarnen gick sedan längs stranden och plockade upp varenda bit skräp de hittade. Solen gassade och även många vuxna hjälpte till att plocka stranden ren.

Efter det följde en rask promenad genom Nordkoster­s natur till Vettnet där Victoria sedan åkte vidare med båt till Naturum på Sydkoster.

Förutom besöket på Koster har Victoria även besökt Västergötl­and, Västerbott­en, Östergötla­nd, Värmland, Blekinge, Närke, Lappland, Gotland och Öland.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT & LINDA SMITH ??
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT & LINDA SMITH
 ??  ?? MILJÖTÄNK. Temat för besöket var på den marina miljön och det marina skräpet.
MILJÖTÄNK. Temat för besöket var på den marina miljön och det marina skräpet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden