Ttela

Tilda från start i LNIK ”JAG TROR VI ÄR MED ÄNDA TILL SLUTET I ÅR”

TTELA-TVÅAN DAM:

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

I idrotten pratar man gärna nu för tiden om alla resor som man ska göra med sina respektive lag, och Tilda Magnusson Tells är av det lite ovanligare slaget.

DEN 12 SEPTEMBER i fjol bröt hon benet i en u-lagsmatch med LNIK, på dagen åtta månader senare fick hon spela en kvart mot Stenungsun­d, och i kväll blir det spel från start igen.

Och det är inte vilken match som helst, när TFK/HIS kommer till Tingevi så är det för en riktig toppmatch, båda lagen tillhör toppen i en haltande tabell.

– Jag tror att vi är med i toppen ända till slutet i år, säger Tilda, som fyller 21 senare i år.

NÄR LNIK I fjol fick se Skoftebyn gå ifrån så sammanföll det också med Tildas skada.

– Men vi lärde oss en hel del då, bra att ha nu, konstatera­r hon.

Tränare för LNIK är Torben Christians­en:

– Tilda är kanske inte i full matchform ännu, men hon har sett bra ut på träningarn­a. Med sin snabbhet är hon alltid ett hot för motståndar­en.

HÅKAN SANDERSSON VAR tidigt ute och varnade för TFK/HIS, och hans lag har levt upp till förväntnin­garna.

– Med ett bra resultat nu bäddar vi för en högintress­ant fortsättni­ng, konstatera­r han.

Det enda som oroar lite grann är det faktum att sju av spelarna är födda 1999.

– Den kull som tar studenten i år, men vi kommer att ställa upp med ett bra lag, lovar Sandersson.

Här är dagens glada besked till de som håller på Lödöse Nygård: Tilda Magnusson Tell är tillbaka på allvar. – Det är jätterolig­t, men jag är nervös också, säger hon inför kvällens livesända toppmatch.

BLAND ANNAT KOMMER 14-åriga Ebba Jensen att göra sin första match från start i a-laget.

En annan 14-åring i TFK:S startelva i kväll är Emilia Bengtsson. Fotnot: Tilda Magnusson Tell har även hunnit med ett inhopp på 35 minuter mot Vänersborg­s FK.

 ?? Bild: LUKAS SCHMIDT ?? MÅLFARLIG DUO. Tilda Magnusson Tell (till vänster) är tillbaka i Lödöse Nygårds startelva igen efter sitt benbrott i september i fjol, ett lag där Matilda ”Morris” Johansson är bästa målskytt (6) så här långt.
Bild: LUKAS SCHMIDT MÅLFARLIG DUO. Tilda Magnusson Tell (till vänster) är tillbaka i Lödöse Nygårds startelva igen efter sitt benbrott i september i fjol, ett lag där Matilda ”Morris” Johansson är bästa målskytt (6) så här långt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden