Ttela

Bakslag för Jakob i rehaben

- ANDERS WALLIN/TT

Mittfältar­en sköt Sverige till VM – men får själv inte vara med på äventyret i Ryssland. Nu har Jakob Johansson dessutom fått bakslag i rehabilite­ringen av korsbandss­kadan.

Jakob Johansson drar på ena mungipan när han minns tillbaka på playoff-mötet med Italien.

Matcherna påminner honom om två saker:

1) Hans ”fullträff” i första matchen på Friends arena, som slutligen resulterad­e i att Sverige för första gången på tolv år kvalificer­ade sig till VM.

– Det är klart det är något att komma ihåg. I statistike­n ser man inte att det var en halvträff som gick via en italienare, säger han.

2) Korsbandss­kadan som han ådrog sig i returen på San Siro och som stoppar honom från att vara en del av den blågula Vm-truppen.

DET SENARE MINNET har lagt sin skugga över det första, och sedan matchen i Milano har mittfältar­ens dagar bara handlat om en enda sak: Rehabilite­ring.

– Det har varit tråkigt och jobbigt men samtidigt var det något som jag visste om, säger Johansson.

Under torsdagen var Jakob Johansson på besök under Vm-samlingen i Stockholm. I privata kläder stod han på Stockholms stadions löparbanor och tittade på när hans kompisar och medspelare finslipade på detaljer till sommarens mästerskap i Ryssland.

– Status just nu är väl... Det hade kunnat vara bättre men det tar tid. Jag har haft lite problem med menisken de senaste veckorna, eller senaste månaden, som har gjort att jag varit tvungen att backa lite i träningen, säger han och betonar att det är blandade känslor att hälsa på landslaget.

– Det är kul och tråkigt på samma gång. Det är kul att få vara med en liten bit, en bit på vägen men självklart hade jag hellre varit där ute. Det är trist, men det är ändå något som jag har varit inställt på. Vad har du fått för prognos?

– Just nu har jag ingen prognos, just nu handlar det om att få bort smärtan. Det är svårt att säga om jag är tillbaka inom en månad eller inom tre månader. Det är så diffust alltihop.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND ?? Jakob Johansson har ingen prognos om när han är tillbaka på planen igen.
Bild: ANDERS WIKLUND Jakob Johansson har ingen prognos om när han är tillbaka på planen igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden