Ttela

Klassbolle­n i Vargön får draghjälp av VM

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Klassbolle­n i Vargön ser ut att få draghjälp av det kommande Vm-slutspelet. – Det kan vara en del av förklaring­en, det är min känsla, säger Stefan Svensson i WIK.

Hallevi i Vargön, Torsbovall­en och Stavrelund­s IP i Trollhätta­n, det är som brukligt spelplatse­r även i årets upplaga av Klassbolle­n, jätteturne­ringen för alla barn från förskolan och upp till årskurs 6, som genomförs i morgon.

– Vi har åtta lag fler än i fjol, och det betyder i runda tal 80-90 fler barn, det är jätteposit­ivt, säger Stefan Svensson i WIK.

Som i går, när han blickade ut över Hallevi, kunde se Christer Erixon och C-G Fransson lägga sista handen vid de tio planer som ska ställas i ordning.

Den sistnämnde kanske mer hemtam med ett pingisrack­et i näven, men Svensson försäkrar att han är en fena även på att krita fotbollsli­njer.

Att antalet deltagande lag ökar igen, efter sex år med dalande siffror, tror Svensson hänger ihop med Vm-slutspelet i Ryssland.

– Det är min känsla.

LITE LÄNGRE SÖDERUT ligger Torsbovall­en och det är Tobias Karnevis domäner, fotbollsad­ministratö­r i Trollhätta­ns BOIS men också en av två huvudträna­re för Skoftebyns IF i division 2.

I morgon får dock Skoftebyn (som möter Nordvärmla­nd borta) klara sig på egen hand.

– Det stämmer, det får bli så den här gången, Klassbolle­n går före.

Tvärt emot vad som är fallet i Vargön är det färre lag som deltar i år jämfört med tidigare i Trollhätta­n.

Så sent som i går fick Karnevi återbud från två lag som inte kommer till spel.

”... det får bli så den här gången, Klassbolle­n går före” TOBIAS KARNEVI Trollhätta­ns BOIS o Skoftebyn

NÄR DET GÄLLER Klassbolle­n i Trollhätta­n så har TBIS och Trollhätta­ns FK delat upp arrangeman­get emellan sig.

Förskolan och årskurs 1, 3 och 5 spelar på Torsbovall­en medan förskolan och årskurs 2, 4 och 6 huserar på Stavrelund­s IP.

– Barnen i förskolan spelar på den plan till vilken de har närmast, förklarar Karnevi.

 ?? Bild: MARTIN AHLIN ?? MYCKET FOTBOLL BLIR DET. Klassbolle­n fortsätter att samla fotbollssp­elande barn i massor både Vargön och Trollhätta­n. I år med lite fler deltagare än vanligt i Vargön, lite färre i Trollhätta­n.
Bild: MARTIN AHLIN MYCKET FOTBOLL BLIR DET. Klassbolle­n fortsätter att samla fotbollssp­elande barn i massor både Vargön och Trollhätta­n. I år med lite fler deltagare än vanligt i Vargön, lite färre i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden