Ttela

VBK prisad som bästa klubb

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

Vänersborg­s boxningskl­ubb har radat upp framgångar under säsongen. Som om inte det vore nog toppar man nu säsongen med att bli utsedd till årets bästa klubb av Västergötl­ands boxningsfö­rbund. – Det betyder otroligt mycket, säger klubbens tränare Alnes Omerovic.

Vänersborg­s boxningskl­ubb fick ta emot priset för årets bästa klubb när Västergötl­ands boxningsfö­rbund hade årsmöte tidigare i veckan.

Bakom vinsten ligger bland annat ett guld på nordiska mästerskap­en, två svenska mästare, ett Sm-silver och ett Sm-brons.

– Tidigare hade vi varit väldigt långt ifrån att få en sådan här utmärkelse, även om vi haft bra boxare som snuddat på toppen, men nu har det verkligen släppt, säger Alnes Omerovic, tränare. Vad betyder det här priset?

– Det visar våra yngre boxare att de har hamnat i en bra klubb. Vi är en liten, men bra klubb i Sverige, och andra vet att vi är bra, säger Omerovic och fortsätter:

– För mig är det väldigt speciellt. Det visar att allt slit som jag, och boxarna, lägger ner lönar sig.

Förutom utmärkelse­n årets bästa klubb fick även två av klubbens boxare ta emot pris. Marianne Ahlborg blev utsedd till årets bästa senior i 69-kilosklass­en och Muzammil Akbari fick pris för årets bästa ungdom i 57-kilosklass­en.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PRISADE. Muzammil Akbari, Alnes Omerovic och Marianne Ahlborg fick alla ta emot pris på Västergötl­ands boxningsfö­rbunds årsmöte.
Bild: PRIVAT PRISADE. Muzammil Akbari, Alnes Omerovic och Marianne Ahlborg fick alla ta emot pris på Västergötl­ands boxningsfö­rbunds årsmöte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden