Ttela

Liamoo – heartbreak

MUSIK: NU KOMMER ARTISTENS FÖRSTA EP

-

Men nu är det alltså dags: tre helt nya låtar, skrivna och producerad­e av Idol-stjärnan själv. Och det utlovas inte bara nya beats utan även en artist som rappar mindre och sjunger mer.

– Jag har märkt att många har svårt för rap och att man inte får lika mycket kärlek. Folk bryr sig inte om du är bra eller dålig – så länge det är rap så bojkottar de det, säger Liamoo, som egentligen heter Liam Cacatian Thomassen. Är det därför du har skippat rappen i några av de nya låtarna?

– Ja men lite därför. Det kommer alltid att vara min hemmaplan, men man måste anpassa sig.

DEN ENDA LÅTEN på ep:n som har ett stycke rap är singeln Selfish – en låt som skrevs efter att Liamoo tappade kontakten med en tjej när han åkte till Los Angeles.

– ”All these spotlights fick mig att glömma vad jag hade”, sjunger jag i låten. Jag har flugit iväg och drunknat lite i allt det här. Det är så mycket som händer att man blir blind för det man redan har och väljer att bara fokusera på det nya. Speciellt när det kommer till kärlek, säger han.

Och just kärleken har fått hamna i skymundan i artistens aningen hektiska liv.

– Det är klart att jag dejtar en del men det är svårt, jag har inte haft något seriöst på över fyra år, säger han.

Efter framgångar­na i Melodifest­ivalen släpper Liamoo nu sin allra första ep Journey part 1 – på fansens begäran. – Folk bråkar till och med på min Instagram för att jag inte kommer med mer musik, säger han.

MEN ATT SKRIVA och sjunga om fenomenet går desto bättre. I videon till nya låten Nothing here ser man en plågad Liam sitta vid köksbordet och sjunga ”Let me make it clear, there is nothing here” – samtidigt som han blundar och fantiserar om hur tjejen, som det troligtvis är slut med, kommer tillbaka.

– Den handlar om kärlek som börjar dö ut. Så är det alltid i mina låtar: kärlek och heartbreak­s, säger Liamoo som menar att det är en del av hans djupa sida.

För enligt 20-åringens egen teori finns det bara två typer av människor

”Folk bryr sig inte om du är bra eller dålig – så länge det är rap så bojkottar de det”

LIAMOO

 ??  ??
 ??  ?? ANDRA ÄMNEN. ”Jag kommer nog aldrig blanda mig in i politik musikmässi­gt. Jag pratar kärlek och ’heartbreak­s’, säger Liamoo.
ANDRA ÄMNEN. ”Jag kommer nog aldrig blanda mig in i politik musikmässi­gt. Jag pratar kärlek och ’heartbreak­s’, säger Liamoo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden